Настани и случувања 16.05.2018
Трибина за Денот на Европа
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 09.05.2018 година (среда) со почеток во 11 часот, на Правниот факултет во Битола, се одржа трибина во чест на Денот на Европа на тема: „ЗАШТИТАТА НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ МЕЃУ ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО СТРАЗБУР И СУДОТ НА ПРАВДАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО ЛУКСЕМБУРГ: КОИ СЕ ИДНИТЕ РАЗВОЈНИ ТЕНДЕНЦИИ НА СУДСКАТА ПРАКТИКА?“ каде главен предавач беше г-ѓа Маргарита Цаца Николовска. Исто така, свои излагања имаа и доц. д-р Мирјана Ристовска, доц. д-р Ангелина Станојоска и доц. д-р Елена Тиловска - Кечеџи. Наградата за најдобар есеј ја доби студентката Невена Димовска. 

 
Адреса
Рудничка Б.Б, 6500 Кичево
Партизанска Б.Б, 7000 Битола
Владо Малески Тале 24, 6500 Струга
Правен факултет Кичево
Дисперзирани студии Битола и Струга
www.pfk.uklo.edu.mk
pfk@uklo.edu.mk
Телефони
045 220 267 - Кичево
047 221 115 - Битола
046 780 721 - Струга