Настани и случувања 16.05.2018
Меѓународна научна конференција
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Од 11.05 - 12.05.2018 година, во организација на Правниот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола, во хотелот Милениум, се одржа првата меѓународна научна конференција „Кон подобра иднина: Владеење на правото, демократија и полицентричен развој“ на која учество со свои трудови зедоа учесници од 14 земји (Македонија, Србија, Хрватска, Словенија, БиХ, Бугарија, Албанија, Косово, Романија, Португалија, Италија, Унгарија и Индија). Трудовите се објавени во Зборник на конференцијата и тоа во два тома. 

 
Адреса
Рудничка Б.Б, 6500 Кичево
Партизанска Б.Б, 7000 Битола
Владо Малески Тале 24, 6500 Струга
Правен факултет Кичево
Дисперзирани студии Битола и Струга
www.pfk.uklo.edu.mk
pfk@uklo.edu.mk
Телефони
045 220 267 - Кичево
047 221 115 - Битола
046 780 721 - Струга