Настани и случувања 19.03.2018
Република Македонија и евроатлантските интеграции
 

На 12.03.2018 година (понеделник) на Правниот факултет во Битола се одржа трибина на тема: „Република Македонија и евроатлантските интеграции“ на која гости беа средношколците од СОУ Гимназија „Јосип Броз - Тито“ - Битола и СОУ „Таки Даскало“ - Битола. На настанот, учениците беа запознати со настанувањето и организацијата на Европската Унија, важноста од интегрирањето на Република Македонија во Унијата. Исто така, на настанот се разговараше и за Европската конвенција за човековите права, работата на Европскиот суд во Стразбур и беше презентиран случајот Ел Масри v. Република Македонија. Свои излагања на настанот имаа деканот на Правниот факултет, вон. проф. д-р Горан Илиќ, потоа доц. д-р Мирјана Ристовска, вон. проф. д-р Елена Темелковска - Аневска, доц. д-р Елена Тиловска - Кечеџи и вон. проф. д-р Младен Караџоски. 

 
Адреса
Рудничка Б.Б, 6500 Кичево
Партизанска Б.Б, 7000 Битола
Владо Малески Тале 24, 6500 Струга
Правен факултет Кичево
Дисперзирани студии Битола и Струга
www.pfk.uklo.edu.mk
pfk@uklo.edu.mk
Телефони
045 220 267 - Кичево
047 221 115 - Битола
046 780 721 - Струга