Настани и случувања 10.12.2018
Гостување на амбасадорот на Кралството Шпанија
 

На 30.11.2018 година (петок), на Правниот факултет (Битола), предавање на тема „40 години од Шпанскиот Устав“ одржа Н.Е. Амбасадорот на Кралството Шпанија во Република Македонија, д-р Емилио Лорензо Сера. Предавањето беше одлична можност нашите студенти да се запознаат со процесот на донесување на Уставот на Кралството Шпанија од 1978 година, но и да чујат повеќе за врските на Битола со Евреите од Шпанија. 

 
Адреса
Рудничка Б.Б, 6500 Кичево
Партизанска Б.Б, 7000 Битола
Владо Малески Тале 24, 6500 Струга
Правен факултет Кичево
Дисперзирани студии Битола и Струга
www.pfk.uklo.edu.mk
pfk@uklo.edu.mk
Телефони
045 220 267 - Кичево
047 221 115 - Битола
046 780 721 - Струга