Разно 14.06.2018
Академски календар
 

ххххх

 

 1. Казнена испитна сесија: пријавување од 15.10 до 19.10; сесија од 22.10 до 09.11 (без 23 );

 

 

 

 

2. Прва колоквиумска недела: 12.11.2018 - 17.11.2018;

 

 

3.   08.12.2018 Национален празник (неработен ден)

(Св. Климент Охридски - Патронен празник на универизтетот Св. Климент Охридски - Битола)

 

 

 

 

 

 

 

                       

 

4.    Втора колоквиумска недела: 08.01.2019 - 14.01.2019;

5. Февруарска сесија: пријавување од 21.01. до 25.01; сесија од 28.01.2019 до 13.02.2019;

 

 

 

 

 

6. Почеток на летен семестар: 18.02.2019;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Прва колоквиумска недела: 01.04.2019 - 06.04.2019;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

8. Втора колоквиумска недела: 20.05.2019 - 29.05.2019 (без 23, 24 и 25 мај);

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Јунска сесија: пријавување од 03.06.2019 до 07.06.2019; сесија од 10.06. до 28.06 (без 14.06).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Соопштенија
Разно
КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ТРЕТ ЦИКЛУС – ДОКТОРСКИ СТУДИИ НАСТУДИСКИТЕ ПРОГРАМИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2019/2020 ГОДИНА

Разно
КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2019/2020 ГОДИНА

Разно
КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС (ДОДИПЛОМСКИ) СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2019/2010 ГОДИНА

Разно
Пријавување на испити за Септемвриска испитна сесија во Академската 2018/19

Разно
Септемвриска испитна сесија во Академската 2018/19

Разно
Пријавување на испити во Септемвриска испитна сесија 2018/19

Практична настава
Известување за практична настава

Казнено процесно право
Термин за испит

Компаративно казнено право
Термин за испит

Малолетничко казнено право
Термин за испит

Адреса
Рудничка Б.Б, 6500 Кичево
Партизанска Б.Б, 7000 Битола
Владо Малески Тале 24, 6500 Струга
Правен факултет Кичево
Дисперзирани студии Битола и Струга
www.pfk.uklo.edu.mk
pfk@uklo.edu.mk
Телефони
045 220 267 - Кичево
047 221 115 - Битола
046 780 721 - Струга