Соопштенија
Соопштенијата кои беа поставени на старата веб страна се достапни тука.
Разно 19.08.2019
Известување од страна на асс. м-р Милка Димитровска

Се известуваат студентите кои имаат обврски кај асс. м-р Милка Димитровска  (семинарски, есеи и сл) истите да ги доставуваат кај предметните професори

Разно 13.07.2019
КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС (ДОДИПЛОМСКИ) СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2019/2010 ГОДИНА
Разно 04.07.2019
Септемвриска испитна сесија во Академската 2018/19
Се известуваат студентите дека Септемвриската испитна сесија во Академската 2018/19 ќе се одвива во периодот од 02.09.2019 до 20.09.2019 година. Распоредите на испитите дополнително ќе биде објавен
Разно 04.07.2019
Пријавување на испити во Септемвриска испитна сесија 2018/19
Се известуваат студентите дека пријавувањето на испити за Септемвриска испитна сесија во Академската 2018/19 ќе се одвива во периодот од 19.08.2019 до 23.08.2019 година. Студентите задолжително да ги пријават и електронски во зададениот период.
Практична настава 23.06.2019
Известување за практична настава

ИЗВЕСТУВАЊЕ

                                                                          

Се известуваат сту ...

Политички систем, Локална самоуправа 18.06.2019
Термин за испит

Се известуваат студентите дека испитите по Политички систем и Локална самоуправа на Правниот факултет во Кичево ќе се одржат на 26.06.2019 (среда), со почеток во 12:00 часот.

Деловно и договорно право 12.06.2019
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Деловно и договорно право ќе се одржи на ден 24.06.2019 година (понеделник) во 11.00 часот

Казнено процесно право 11.06.2019
Комисиско полагање -Јуни 2019

Комисиското полагање за студентот со бр.на индекс 159 ќе се одржи на 17.06.2019 година, во 11 часот.

Наука за политиката 06.06.2019
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Наука за политика кој закажан за на ден 10.06.2019 (понеделник) истиот се презакажува за на ден 13.06.2019( четврток) со почеток во 10:00 часот

Уставно право 06.06.2019
Консултации кај проф.д-р Елена Тиловска - Кечеџи

Консултациите кај проф.д-р Елена Тиловска - Кечеџи ќе се одржат на ден 13.06.2019(четврток) со почеток во 10:00 часот

Разно 04.06.2019
Распоред на испити Јунска испитна сесија 2018/19
Разно 01.06.2019
Пријавување на испити за Јунска испитна сесија 2018/19

Се известуваат стидентите дека пријавувањето на испити  за Јунска испитна сесија во Академската 2018/19 ќе се одвива во периодот од 03.06.2019 до 07.06.2019 година. Исто така сите студенти кои имаат Iknow профил да ги пријават испитите електронски.

Распоредот на испити дополнително ќе биде о ...

Разно 28.05.2019
Еразмус + мобилност - официјален повик

Програма ERASMUS + Академска 2019/2020
 Врз основа на повикот за предлог-проекти за 2019 година во рамките на Програмата Еразмус+ на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност,

УКЛО објавува
ПОВИК
за мобилност во рамките на Е+ Програмата
KA 1: индивидуал ...

Разно 23.05.2019
СРЕДБА СО СТУДЕНТИ

Средба со студенти

Се известуваат студентите дека средба со членовите на Деканатската управа и наставниот кадар, во однос на можностите за продолжување на студирањето на Правниот факултет или промена на моделот на студирање (трансфер од тригодишни студии во четиригодишни студ ...

Уставно право 21.05.2019
Термин за колоквиум

Колоквиумот по предметот Уставно право се презакажува за на ден 29.05.2019 (среда) со почеток во 10:00 часот

Разно 21.05.2019
ПОВИК ЗА ЛЕТНА ШКОЛА - БИДИ БАНКАР

КРЕДО Центарот при Универзитетот „Св. Климент Oхридски“-Битола во соработка со Охридска банка – Societe Generale Group, ги мотивира сите студенти кои се во завршна година на ПРВ циклус студии или студен ...

Меѓународно приватно право 21.05.2019
Термин за колоквиум
Колоквиумот по предметот "Меѓународно приватно право" на 22.05.2019 година нема да се одржи. Истиот се презакажува за 29.05.2019 година (среда), со почеток во 10:30 часот
Јавна и државна администрација 20.05.2019
Термин за колоквиум

Се известуваат студентите дека Колоквиумот 2 по предметот Јавна и државна администрација наместо на 21.05.2019 ќе се одржи во Четврток (23.05.2019) во 10:30 часот

Судски систем 16.05.2019
Термин за колоквиум

Се известуваат студентите дека II колоквимум по предметот Судски систем ќе се одржи на ден 22.05.2019 (среда) со почеток во 14:00 часот

Разно 14.05.2019
Соопштение - CEEPUS

Соопштение - CEEPUS

Им се соопштува на студентите од прв и втор циклус, како и на наставниот кадар на Правен Факултет, дека во тек е повикот за мобилности во рамките на CEEPUS програмата, за зимскиот семестар во академската 2019/2020 година.

Во рамките на мрежата EUROPE FROM THE VISEGRAD PE ...

Политички систем, Локална самоуправа 14.05.2019
Консултации по предметите Политички систем и Локална самоуправа

Консултации по предметите Политички систем и Локална самоуправа на Правниот факултет во Кичево ќе се одржат на 29.05.2019 година (среда) со почеток во 14.00 часот.

Разно 14.05.2019
Распоред на втор колоквиум во Летен семестар во Академската 2018/19
Локална самоуправа 14.05.2019
Термин за предавање

Се известуваат студентите дека на ден 15.05.2019 (среда) ќе се одржат предавања по предметот Локална самоуправа кај проф. д-р Елена Тиловска Кечеџи со почеток во 09:00 часот

Локална самоуправа 15.04.2019
Предавања

Предавањата по предметот Локална самоуправа ќе се одржат на ден 17.04.2019 (среда ) со почеток во 09:00 часот

Англиски јазик 2 08.04.2019
Термин за предавање

Се известуваат студентите дека предавањата по предметот Англиски јазик 2 закажани за на ден 09.04.2019 (вторник) нема да се одржат

Локална самоуправа 05.04.2019
Предавања

Се известуваат студентите дена предавањата по предметот Локална самоуправа закажани за на ден 08.04.2019 (понеделник ) се одлагаат, 

Разно 05.04.2019
Летна школа European Union at the crossroads. New perspectives, current threats

Им се соопштува на студентите дека е во тек повикот за учесници на летната школа "EU at the crossroads. New perspectives, current threats" која од 8ми до 13ти јули, 2019 година, ќе се одржи вo Sinaia, Република Романија.

Заинтересираните студенти да го контактираат вон.проф.д-р Младен Караџоски, на e-mail адресата: Повеќе

Разно 01.04.2019
Универзитетски спортски турнири

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ по повод 40 години од своето основање, на 17.04.2019 година (среда) организира три универзитетски турнири и тоа во пикадо, баскет (3 на 3) и пинг-понг. Право на учество имаат сите студенти од трите циклус на студии.
Заинтересираните студенти во екипна и поединеч ...

Јавна и државна администрација 01.04.2019
Промена на термин за колоквиум

Се известуваат студентите дека колоквиумот по предметот Јавна и државна администрација наместо на 02.04.2019 год. ќе се одржи на 09.04.2019 (Вторник) во 11:00ч

Стварно право 28.03.2019
Промена на термин за колоквиум
Се известуваат студентите кои ќе полагаат прв колоквиум по предметот Стварно право дека закажаниот колоквиум на ден 02.04.2019 година се одлага и истиот ќе се одржи на ден 09.04.2019 година (вторник) во 11.00 часот Проф.д-р Александра Патоска
Разно 25.03.2019
Распоред на прв колоквиум во Летен семестар во Академската 2018/19
Локална самоуправа 25.03.2019
Предавања

Се известуваат студентите дека предавањата по предметот Локална самоуправа закажани за на ден 25.03.2019 (понеделник) нема да се одржат

Разно 20.03.2019
КОНКУРС УКЛО ТРИВИУМ Натпревар во ораторство

 

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, во пресрет на Денот на основањето на УКЛО и одбележување на 40 годишниот јубилеј, на 19 април 2019 година, по четврт пат организира натпревар во ораторство, за ст ...

Разно 19.03.2019
Промена на Вонредна априлска сесија 2018/19

Ве известуваме дека Априлската сесија на барање на студентите е одложена и истата ќе биде спроведена од 15.04 - 19.04.Распоредите дополнително ќе бидат објавени

Разно 13.03.2019
Пријавување на испити во Априлска вонредна сесија 2018/19

Се известуваат студентите на Правен факултет Кичево со дисперзирани студии во Битола и Струга ,дека Правниот факултет  овозможи дополнителна Априлска вонредна сесија за предметите од Зимски семестар. Сите студентии кои сакаат да полагаат во сесијата пријавувањето на испити ќе се реализира ...

Стварно право 11.03.2019
Термин за Есеј

Се известуваат студентите кои го слушаат предметот Стварно право дека есеј на зададените теми ќе пишуваат на ден 19.03.2019 година (вторник) после редовната настава

Дипломска работа 04.03.2019
Одбрана на дипломски труд - Марија Мицеска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : "Систем на јавни служби: Организациска поставеност, функции и развој на Полициската станица- Прилеп

Уставно право 26.02.2019
Предавања

Се известуваат студентите тека предавањата за на ден 27.02.2019 (среда) се одлагаат и истите ќе се спроведат на 06.03.2019 (среда)

Трудово право 23.02.2019
Предавања

Предавањата по предметот Трудово право ќе се одржуваат во вторник со почеток  во 12 00 часот кај проф Д-р Светлана Вељановска. Предавањата се задолжителни.

Трудово право 23.02.2019
Предавања

Предавањата по предметот Трудово право ќе се одржуваат во вторник со почеток  во 12 00 часот кај проф Д-р Светлана Вељановска. Предавањата се задолжителни.

Локална самоуправа 22.02.2019
Комисиско полагање - Март 2019

 Комисиско полагање по предметот Локална самоуправа Беглија Рахманоска 741, на ден 25.03.2019 год.со почеток  во 12:00 часот, во просториите на правен факултет на дисперзирани студии Битола

Консултации 20.02.2019
Термин за консултации по предметите Казнено право и Казнено процесно право кај вонр. проф. д-р. Никола Тунтевски

На 22.02.2019 година во 11,15 часот на Правен факултет во Кичево ќе се одржат усмени консултации по предметите Казнено право и Казнено процесно право кај вонред. проф. д-р. Никола Тунтевски

Уставно право 18.02.2019
Предавања

Предавањата по предметот Уставно право закажани за ден 20.02.2019 (среда) е одложено и истото ќе се реализира на 27.02.2019 (среда)

Разно 18.02.2019
Предавање на г-дин Francois Lafond

Им се соопштува на студентите дека на 20.02.2019 година (среда) со почеток во 11 часот во просториите на Правен факултет - Дисперзирани студии во Битола, предавање на тема: "Between Re-foundation and stagnation: the European Union in 2019" ќе одржи г-динот Francois Lafond, советник на Заменикот на претседателот на Владата, задол ...

Применета економија 15.02.2019
Промена на термин за предавања

Се информитаат студентите од втора студиска година, кои што го слушаат предметот Применета економија кај Проф.д-р Димитар Ефтимоски, дека предавањето закажано за 18.02.2019 нема да се одржи. Предавањето ќе се одржи во термин кој дополнително ќе биде објавен

.

 

Трудово право 12.02.2019
Термин за испит

Полагањето по предметот Трудово право ќе се одржи на 19.02.2019 (вторник) со почеток во 10:00 часот

Разно 08.02.2019
Запишување на летен семестар во академската 2018/19

Се известуваат студентите на Правен факултет Кичево дека запишувањето на летен семестар во Академската 2018/19 ќе се спроведува во периодот од 25.02.2019 до 01.03.2019 година.

Претходно е потребно да се изврши анкетирање на студентите во врска со изборните предмети. Студентите ...

Политички систем и право на ЕУ 07.02.2019
Термин за испит

Испитот по предметот Политички систем и право на Европска унија наместо на 13.02.2019 (среда) ќе се одржи на ден 12.02.2019 (вторник) со почеток во 10:00 часот.

 

Информатика 04.02.2019
Термин за испит

Испитот по предметот Информатика ќе се одржи на ден 05.02.2019 (вторник) со почеток во 12:30 часот

Разно 04.02.2019
Распоред на предавања во летен семетар - Академска 2018/19
Адреса
Рудничка Б.Б, 6500 Кичево
Партизанска Б.Б, 7000 Битола
Владо Малески Тале 24, 6500 Струга
Правен факултет Кичево
Дисперзирани студии Битола и Струга
www.pfk.uklo.edu.mk
pfk@uklo.edu.mk
Телефони
045 220 267 - Кичево
047 221 115 - Битола
046 780 721 - Струга