Соопштенија
Соопштенијата кои беа поставени на старата веб страна се достапни тука.
Разно 20.03.2019
КОНКУРС УКЛО ТРИВИУМ Натпревар во ораторство

 

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, во пресрет на Денот на основањето на УКЛО и одбележување на 40 годишниот јубилеј, на 19 април 2019 година, по четврт пат организира натпревар во ораторство, за ст ...

Разно 20.03.2019
Промена на Вонредна априлска сесија 2018/19

Ве известуваме дека Априлската сесија на барање на студентите е одложена и истата ќе биде спроведена од 15.04 - 19.04.Распоредите дополнително ќе бидат објавени

Разно 13.03.2019
Пријавување на испити во Априлска вонредна сесија 2018/19

Се известуваат студентите на Правен факултет Кичево со дисперзирани студии во Битола и Струга ,дека Правниот факултет  овозможи дополнителна Априлска вонредна сесија за предметите од Зимски семестар. Сите студентии кои сакаат да полагаат во сесијата пријавувањето на испити ќе се реализира ...

Дипломска работа 01.03.2019
Одбрана на дипломски труд - Александар Јованоски

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : "Мерки за ограничување на движењето на лица, заседа, рација, блокадаод кандидатот/ката Ал ...

Трудово право 25.02.2019
Предавања

Предавањата по предметот Трудово право кај Проф.д-р Анастас Џуроски ќе започнат на ден 01.03.2019(Петок) со почеток во 10:00 часот

Уставно право 18.02.2019
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Уставно право ќе се одржи на ден 19.02.2019 (вторник) во 12:00 часот

Разно 18.02.2019
Предавање на г-дин Francois Lafond

Им се соопштува на студентите дека на 20.02.2019 година (среда) со почеток во 11 часот во просториите на Правен факултет - Дисперзирани студии во Битола, предавање на тема: "Between Re-foundation and stagnation: the European Union in 2019" ќе одржи г-динот Francois Lafond, советник на Заменикот на претседателот на Владата, задол ...

Трудово право 12.02.2019
Термин за испит

Полагањето по предметот Трудово право ќе се одржи на 20.02.2019 (среда) со почеток во 14:00 часот

Меѓународно јавно право 12.02.2019
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Меѓународно јавно право закажан за ден 13.02.2019 година (среда) се презакажува за ден 21.02.2019 година (четврток) со почеток во 9:30 часот.

Разно 12.02.2019
Консултации - Стварно право и Облигацино право

Консултациите по предметите Стварно право и Облигационо право ќе се одржат на ден 21.02.2019 година (чеврток) во 11.30 часот

Од предметниот професор

Разно 08.02.2019
Запишување на летен семестар во академската 2018/19

Се известуваат студентите на Правен факултет Кичево, Дисперзирани студии - Струга дека запишувањето на летен семестар во Академската 2018/19 ќе се спроведува во периодот од 25.02.2019 до 01.03.2019 година.

Претходно е потребно да се изврши анкетирање на студентите во врска со изборни ...

Меѓународно приватно право 05.02.2019
Промена на термин / време на полагање

Испитот по предметот Меѓународно приватно право закажан на ден 06.02.2019 година (среда), ќе започне во 11 часот.

Разно 04.02.2019
Распоред на предавања и вежби во летен семестар - Академска 2018/19
Разно 31.01.2019
Консултации - Политички систем и Локална самоуправа

Консултациите со студентите по предметите Политички систем и Локална самоуправа на Правниот факултет во Струга ќе се одржат на 8.02.2019 со почеток во 14.30 часот.

 

Уставно право 29.01.2019
Термин за испит
Испитот по предметот Уставно право закажан за ден 30.01.2019 (среда) се одлага.
Облигационо право 25.01.2019
Термин за испит
Се известуваат студентите дека испитот по предметот Облигационо право ќе се одржи на ден 29.01.2019 година (вторник) со почеток во 11 часот Од предметниот наставник
Разно 22.01.2019
Задолжително пријавување на испити во IKNOW

Студентите кои ќе полагаат во Февруарска испитна сесија во Академската 2018/19 год. , Испитите ЗАДОЛЖИТЕЛНО да ги пријават и електронски преку своите профили во IKNOW системот. Доколку студентот не го пријави електронски испитот нема да го има во извештајот за пола ...

Разно 11.01.2019
Распоред на испити - Јануарска испитна сесија во академската 2018/19
Јавни финансии 09.01.2019
Дополнителна литература

Дополнителната литература по предметот јавни финансии студентите можат да ја подигнат на ден 17.01.2019 (четврток)

Разно 08.01.2019
Повик за доставување трудови во Годишникот на Правен факултет

Се повикуваат сите заинтересирани автори своите трудови во Годишникот на Правниот факултет да ги достават најдоцна до 25ти февруари 2019 година на e-mail: yearbook.pf@uklo.edu.mk Повеќе информации во повикот ПОВИК

Разно 03.01.2019
Пријавување на испити за Февруарска испитна сесија во Академската 2018/19

Пријавувањето на испити за Февруарска испитна сесија во Академската 2018/19 ке се одвива од  21.01.2019 год. (понеделник)  до 25.01.2019 год.(петок)

Разно 31.12.2018
Систематски преглед - ЗАДОЛЖИТЕЛНО
Разно 28.12.2018
Распоред на втор колоквиум - Зимски семестар 2018/19

Објавени се распоредите на втор колоквиум . РАСПОРЕДИ

Политички систем 24.12.2018
Предавања

Наставата по предметот Политички систем на Правниот факултет за Струга се поместува од четврток во петок, 28.12.2018 год. со почеток во 13.00 часот.

 

Разно 24.12.2018
Прелиминарен повик за Еразмус +

Ве известуваме дека УКЛО го објави повикот за изразување интерес за мобилност во рамките на Еразмус + програмата. 

 

Мобилноста за студенти може да трае еден семестар или една академска година;

Мобилноста за кадар трае пет работни денови со минимум осум работни часа.

  ...

Разно 21.12.2018
Резултати од Конкурсот за најдобар есеј

На распишаниот награден Kонкурс за најдобар есеј на Правниот факултет Кичево конкурсната комисија ја донесе следната одлукa  

Наградата за најдобар есеј се доделува на есејот со наслов : „Право и правда состојби и предизвици“ пристигнат под шифра Н88А, од  Невена  Димовска, студент ...

Јавни служби 20.12.2018
Предавања
Се известуваат студентите дека заради прославување на 10 -от јубилеј на факултетот, предавањата по предметот Јавни Служби ќе се одржат во Понеделник (24.12.2018) во 10:00ч
Облигационо право 20.12.2018
Предавања
Се известуваат студентите од трета година дека предавањата по предметот Облигационо право, заради обврски на предметниот наставник на ден 27.12.2018 година ќе се одржат во вообичаениот термин во понеделник, 24.12.2018 година во 10 часот Проф.д-р Александра Патоска
Разно 20.12.2018
СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ ПО ПОВОД 10 ГОДИНИ ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ

Почитувани студенти,

Ве известуваме дека за свеченото доделување на дипломите, потребно е да доставите потврда за уплатени 3.800,00 денари на сметката на факултетот, најдоцна до среда, 26.12.2018 година, кај следните одговорни лица: ...

Јавни служби 20.12.2018
Предавања

Се известуваат студентите дека предавањата по предметот Јавни Служби наместо во Понеделник ќе се одржат во Четврток (27.12.2019) во 09:00ч.

Дипломска работа 19.12.2018
Одбрана на дипломски труд - Анета Ситникоска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : "Судска контрола врз управата во Република Македонија" од кандидатот/ката Анета Ситникоска, ко ...

Облигационо право 19.12.2018
Промена на термин за предавања

Се известуваат студентите од трета година дека предавањата по Облигационо право во понеделник, 24.12.2018 година нема да се одржат, а ќе бидат одржани во четврток, 27.12.2018 година од 9.00 часот

Проф.д-р Александра Патоска

Дипломска работа 18.12.2018
Одбрана на дипломски труд - Андријана Тупаноска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : "Наследување врз основа на тестамент" од кандидатот/ката Андријана Тупаноска, констатира дека ...

Дипломска работа 18.12.2018
Одбрана на дипломски труд - Стојан Велјановски

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : "Договор за градење" од кандидатот/ката Стојан Велјановски, констатира дека се исполнети услов ...

Дипломска работа 18.12.2018
Одбрана на дипломски труд - Јасмина Карадиноска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : "Трговски договори за превоз на стока" од кандидатот/ката Јасмина Карадиноска, констатира дека ...

Разно 13.12.2018
Промена на термин за втора колоквиумска недела - Академска 2018-19

Се известуваат студентите дека втората колоквиумска недела во зимски семестар од Академската 2018/19 се презакажува и истата ќе се спроведе во периодот од14.01.2019 до 19.01.2019 година

Дипломска работа 04.12.2018
Одбрана на дипломски труд - Николина Манеска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : "Правни карактеристики на договорот франсиза" од кандидатот/ката Николина Манеска, констатира дека ...

Деловно и договорно право 01.12.2018
Предавања

"Се известуваат студентите дека предавањата по предметот Јавни Служби закажани на ден 03.12.2018 се одложуваат. Терминот за нивното одржување ќе биде дополнително соопштен

Облигационо право 29.11.2018
Предавања

Се известуваат студентите од III година дека предавањата по предметот Облигационо право во понеделник, 03.12.2018 година се одлагаат и истите дополнително ќе бидат закажани.   

Криминологија 19.11.2018
Предавања

Предавањата по предметот Криминологија закажани за на ден 20.11.2018 (среда) се одлагаат, дополнително ќе биде објавен терминот за нивно одржување

Разно 06.11.2018
Распоред на колоквиуми - Зимски семестар 2018-19

Објавени се распоредите за колоквиуми за Зимски семестар во академската 2018/19 година. РАСПОРЕДИ

Разно 06.11.2018
Конкурс за избор на најдобар есеј на тема "ПРАВО И ПРАВДА: СОСТОЈБИ И ПРЕДИЗВИЦИ"

КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР ЕСЕЈ

 

Правниот факултет - Кичево при Универзитетот “Св. Климент Охридски” – Битола,по повод десетгодишниот јубилеј распишува Конкурс за најдобар есеј  на тема:

 

ПРАВО И ПРАВДА: СОСТОЈБИ И ПРЕДИЗВИЦИ

Разно 01.11.2018
Известување од Асс. м-р Милка Тодоровска

Се известуваат студентите дека асс. М-р Милка Димитровска е на отсуство до јануари 2019 година, па сите контакти врзани за факултетски обврски и прашања да ги остваруваат директно со службите и со надлежните професори. Семинарските работи по предметите Политички систем и право на ЕУ, Политички систе ...

Трудово право 31.10.2018
Комисиско полагање - Ноември 2018

Комисиското полагање по предметот Трудово право за студентите со бр на индекс 220/С, 575/С, 500/С и 598/С ќе се реализира на 06 .11 .со почеток во 11 30 часот.

Дипломска работа 24.10.2018
Одбрана на дипломска работа- Ангела Митревска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : "Постапка за прогласување исчезнато лице за умрено и  докажување на смртта во Р.М"​ од кандидатот/ката А ...

Меѓународно јавно право 24.10.2018
Комисиско полагање- Октомври 2018

Комисиското полагање по предметот Меѓународно јавно право  за студентот со бр на индекс 538/С ќе се одржи на 30 октомври со почеток во 11 30 часот 

Разно 24.10.2018
Повик за учество во клубот Titus Flavius Orestes и moot court натпревари за симулации на процеси пред Европскиот суд за човекови права

Ги повикуваме сите заинтересирани студенти да се пријават за учество во клубот “Titus Flavius Orestes” и на moot court натпревари за симулации на процеси пред Европскиот суд за човекови права во Стразбур. Клубот „Titus Flavius Orestes” ќе го претставува факултетот на VIIIFUTURA moot court натпревар кој ќе се одржи во тек ...

Разно 24.10.2018
Европски ден на граѓанска правда

25ти октомври е Европскиот ден на граѓанска правда. Во насока на одбележување на истиот, Основниот суд во Битола го поканува сите професори и студенти од Правниот факултет, на 25.10.2018 година (четврток) да го посетат Судот, судењата кои се јавни и да добијат информации околу неговата работа.

Политички систем 22.10.2018
Комисиско полагање- Октомври 2018

Комисиското полагање по предметот ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ во рамки на ноемвриската испитна сесија ќе се одржи на ден 25.10.2018 со почеток во 12.00 часот во просториите на ПФК Струга.

                                                                &nb ...

Разно 22.10.2018
Конкурс за најдобар Истражувачки труд и Есеј

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола распишува Конкурс за најдобар  

I. ИСТРАЖУВАЧКИ ТРУД

II. ЕСЕЈ

 

Критериуми и услови:

Право на учество на Конкурсот имаат студентите зап ...

Адреса
Рудничка Б.Б, 6500 Кичево
Партизанска Б.Б, 7000 Битола
Владо Малески Тале 24, 6500 Струга
Правен факултет Кичево
Дисперзирани студии Битола и Струга
www.pfk.uklo.edu.mk
pfk@uklo.edu.mk
Телефони
045 220 267 - Кичево
047 221 115 - Битола
046 780 721 - Струга