Разно 07.09.2017
Меѓународниот научен симпозиум
 

Амбасадата на Република Австрија во Скопје, Почесниот конзулат на Република Австрија во Битола, Универзитет „Св. Климент Охридски“ Битола, Институтот за национална историја-Скопје, НУУБ „Св. Климент Охридски“ Битола и Македонското научно друштво Битола, Ве покануваат да учествувате со Ваши научни трудови на меѓународниот научен симпозиум: „Почетоците на Австриската дипломатија во Македонија –со посебен осврт на Австриско – унгарски конзулат во Битола/Монастир 1851-1919“, кој ќе се одржи во Битола есен/зима 2018 година.

Ги покануваме сите научни работници и истражувачи да учествуваат во споделувањето на искуства и идеи на различни општествени теми (историја, право, политика и меѓународни односи, социологија, антропологија, медиуми и комуникации, архитектура, археологија, мода, економија и економски односи, ликовна и музичка уметност, библиотекарство, лингвистика, литература итн.). 

Целосен повик.

 

Соопштенија
Разно
Промена на термин за испит

Разно
Потврда за пракса

Казнено право
Комисиско полагање - Јуни 2018

Право на осигурување
Тремин за Испит - Јуни 2018

Стечај и стечајна постапка
Промена на термин

Основи на менаџмент
Промена на термин за испит

Меѓународно јавно право
Промена на термин за испит

Прекршочно право и прекршочна постапка
Промена на термин за испит

Вонпарнично и извршно право
Промена на термин за испит

Арбитражно право
Промена на термин за испит

Адреса
Рудничка Б.Б, 6500 Кичево
Партизанска Б.Б, 7000 Битола
Владо Малески Тале 24, 6500 Струга
Правен факултет Кичево
Дисперзирани студии Битола и Струга
www.pfk.uklo.edu.mk
pfk@uklo.edu.mk
Телефони
045 220 267 - Кичево
047 221 115 - Битола
046 780 721 - Струга