Разно 06.12.2016
Денови на симулирано судење
 

На 02.12.2016 година, на Правниот факултет во Штип се одржа финалето на Денови на симулирано судење на кое учество покрај нашиот факултет зедоа и Правниот факултет „Јустинијан Први“ - Скопје, Правниот факултет од Штип, Правниот факултет на Државниот Универзитет во Тетово и Правниот факултет на Универзитетот ЈИЕ. По презентираните случаи, Комисијата составена од тројца судии на Врховниот Суд на РМ, донесе одлука дека нашиот тим студенти под менторство на Доц.Д-р Никола Тунтевски, а во придружба на Доц.Д-р Ангелина Станојоска и Асс.М-р Ивона Шушак, го освојува првото место (Наташа Ласовска, Јулијана Јошеска, Александар Настевски, Никола Димески, Марина Илиеска, Ивана Ивчевска, Бобан Шајкароски, Стефан Бужевски, Дарко Чороловски, Деспина Влаќеска).

 

Соопштенија
Разно
Распоред на испити - Септемвриска испитна сесија 2018/19

Магистерски труд
Одбрана на магистерски труд - Ивана Тановска

Разно
Консултации по предметите Граѓанско право и Наследно право

Разно
Известување од страна на асс. м-р Милка Димитровска

Разно
КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ТРЕТ ЦИКЛУС – ДОКТОРСКИ СТУДИИ НАСТУДИСКИТЕ ПРОГРАМИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2019/2020 ГОДИНА

Разно
КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2019/2020 ГОДИНА

Разно
КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС (ДОДИПЛОМСКИ) СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2019/2010 ГОДИНА

Разно
Пријавување на испити за Септемвриска испитна сесија во Академската 2018/19

Разно
Септемвриска испитна сесија во Академската 2018/19

Разно
Пријавување на испити во Септемвриска испитна сесија 2018/19

Адреса
Рудничка Б.Б, 6500 Кичево
Партизанска Б.Б, 7000 Битола
Владо Малески Тале 24, 6500 Струга
Правен факултет Кичево
Дисперзирани студии Битола и Струга
www.pfk.uklo.edu.mk
pfk@uklo.edu.mk
Телефони
045 220 267 - Кичево
047 221 115 - Битола
046 780 721 - Струга