Настани и случувања
01.10.2019
 

Прв Академси час во академската 2019 - 2020

Денес на Правниот Факултет во Кичево се одржа првиот академски час. Проф д-р Светлана Вељановска им посака успешен почеток на студиите на новозапишаните студенти.

Таа меѓу другото истакна дека сега започнува новиот период во нивното живеење кој ќе резултира со стекнување на нови знаења од областа на правните науки. Се она што ќе го осознаат во академската средина каде денес влегуваат ќе им овозможи успешно да се пронајдат во професиите кои им ги нуди  правната наука и да се носат со  егзистенцијалните прашања во текот на нивниот живот.

 
Останати настани