Настани и случувања
16.05.2018
 

Трибина за Денот на Европа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 09.05.2018 година (среда) со почеток во 11 часот, на Правниот факултет во Битола, се одржа трибина во чест на Денот на Европа на тема: „ЗАШТИТАТА НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ МЕЃУ ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО СТРАЗБУР И СУДОТ НА ПРАВДАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО ЛУКСЕМБУРГ: КОИ СЕ ИДНИТЕ РАЗВОЈНИ ТЕНДЕНЦИИ НА СУДСКАТА ПРАКТИКА?“ каде главен предавач беше г-ѓа Маргарита Цаца Николовска. Исто така, свои излагања имаа и доц. д-р Мирјана Ристовска, доц. д-р Ангелина Станојоска и доц. д-р Елена Тиловска - Кечеџи. Наградата за најдобар есеј ја доби студентката Невена Димовска. 

 
Останати настани