Настани и случувања
16.05.2018
 

Меѓународна научна конференција

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Од 11.05 - 12.05.2018 година, во организација на Правниот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола, во хотелот Милениум, се одржа првата меѓународна научна конференција „Кон подобра иднина: Владеење на правото, демократија и полицентричен развој“ на која учество со свои трудови зедоа учесници од 14 земји (Македонија, Србија, Хрватска, Словенија, БиХ, Бугарија, Албанија, Косово, Романија, Португалија, Италија, Унгарија и Индија). Трудовите се објавени во Зборник на конференцијата и тоа во два тома. 

 
Останати настани