Човекови права 16.10.2019
Предавања - вежби
Се известуваат студетите од втора година дека вежбите по предметот Човекови права ќе започнат во 11:00 часот, денот останува непроменет
Разно 08.10.2019
Конечни ранг листи на примени кандитати од IV уписен рок во Академската 2019-2020
Разно 08.10.2019
Прелиминарни резултати на примени кандидати од четврт уписен рок во Академската 2019-2020 година
Облигационо право 05.10.2019
Одлагање на предавања
Заради други активости на факултет наставата по Облигационо право кај Проф Др Саша Дукоски во понеделник 7 октомври нема да се одржи. Истата ќе биде одржана во друг договорен термин.
Разно 03.10.2019
Д О П О Л Н И Т Е Л Е Н IV К О Н К У Р С ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2019/2020 ГОДИНА
Разно 01.10.2019
Избор на предмети во Академската 2019 - 2020

Се известуваат студентите на Правен факултет Кичево, со дисперзирани студии Битола и Струга дека најдоцна до 04.10.2019 (петок) да се јават во службата за студентски прашања за избор на предмети

Основи на економија 30.09.2019
Консултации

Консултации по предметот Основи на економија за студентите од Кичево и Струга ќе се одржат во петок 04,10 во Кичево со почеток во 11,30 часот.

 

Основи на економија 30.09.2019
Предавања

Се известуваат студентите од прва година дека предавањата по Основи на економија закажани за ден 07.10. (понеделник) ќе се одржат во петок 04.10. со почеток во 12 часот. 

Разно 28.09.2019
Почеток на настава на прв циклус студии
Се информираат студентите од студиските години на прв циклус дека редовната настава ќе почне да се одвива од 02.10.2019 (среда) по претходно објавениот распоред.
Разно 28.09.2019
Прв академски час
Се информираат студентите запишани во прва година дека првиот академски час во Битола и Кичево ќе се одржи на 01.10.2019 година (вторник) со почеток во 11 часот.
Разно 28.09.2019
Прв академски час
Се информираат студентите запишани во прва година дека првиот академски час во Битола и Кичево ќе се одржи на 01.10.2019 година (вторник) со почеток во 11 часот.
Политички систем, Локална самоуправа 26.09.2019
Впишување оценки кај проф.д-р Илија Тодоровски

Се известуваат студентите дека потпит и внесување на оценки од проф д-р Илија Тодоровски ќе се врши на ден .01.10.2019 (вторник), студентите своите индекси да ги остават во службата на студентски прашања

Разно 23.09.2019
Распоред на предавања и вежби - Зимски семестар (Академска 2019-20)
Разно 17.09.2019
Повик за учество на ПРАВНА КЛИНИКА за академската 2019/2020 година

ПОВИК

за учество во работата на ПРАВНАТА КЛИНИКА за академската 2019/2020 година

Ви нудиме:

  • Бегство од стандардната рутина на теоретското образование
  • Стекнување на практични знаења и совладување на правничките вештини, под на ...
Разно 13.09.2019
Д О П О Л Н И Т Е Л Е Н К О Н К У Р С ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2019/2020 ГОДИНА
Политички систем и право на ЕУ 13.09.2019
Термин за испит

Испитот по предметот Политички систем и право на Е.У ќе се одржи на ден 18.09.2019 (среда) со почеток во 10:00 часот

Дипломска работа 10.09.2019
Одбрана на дипломски труд - Маринела Димоска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : "Комуникацијата во јавната администрацијаод кандидатот/ката Маринела Димовска, кон ...

Разно 10.09.2019
Запишување на Зимски семестар во Академската 2019-2020

Запишување на Зимски семестар на Академската 2019-2020 ќе се извршува во периодот од 25.09.2019 до 10.10.2019 година.

НАПОМЕНА: Студентите задолжително да понесат со себе индекс во кој се внесени предметите од претходниот зимски семестар(2018-2019), и внесени оцени на тие предмети кои се положени.

Разно 06.09.2019
Оглас за пријавување на кандидати за членови и председател на Факултетско студентско собрание

О Г Л А С

за пријавување на кандидати за членови и претседател на Факултетското студентско собрание

Се распишува Оглас за избор на:

8 (осум) кандидати за членови на Факултетското студентско собрание и за претседател на Факултетското ст ...

Јавни финансии 05.09.2019
Комисиско полагање - Септември 2019

Комисиското полагање по предметот Јавни финансии за студентите со број на индекс 673 и 692 ќе се одржи на ден 13.09.2019 година (петок) во 11.00 часот

Разно 05.09.2019
Повик за обука за човекови права

Со поддршка на Франкофонската универзитетска агенција (AUF), во периодот од 04.11-09.11.2019 год., во Битола, Правниот факултет ќе организира франкофонска обука на тема: Европскиот суд за човекови права: идни предизвици и тенденции

Краен рок за пријавување: 20.09.2019 година (23:59 часот).

...
Политички систем, Локална самоуправа 27.08.2019
Консултации по предметите Политички систем и Локална самоуправа

Консултациите по предметите Политички систем и Локална самоуправа на Правниот факултет во Кичево ќе се одржат на 11.09.2019 год. со почеток во 14.30 часот.

Разно 26.08.2019
Информативна средба

Им се соопштува на студентите на Правниот факултет дека на ден 29.08.2019 година (четврток) со почеток во 9:30 часот во просториите на ПФК во Кичево, ќе се одржи информативна средба во врска со можноста за продолжување на четиригодишни правни студии од прв циклус.

                    ...

Разно 20.08.2019
Распоред на испити - Септемвриска испитна сесија 2018/19
Разно 19.08.2019
Известување од страна на асс. м-р Милка Димитровска

Се известуваат студентите кои имаат обврски кај асс. м-р Милка Димитровска  (семинарски, есеи и сл) истите да ги доставуваат кај предметните професори

Разно 13.07.2019
КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС (ДОДИПЛОМСКИ) СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2019/2010 ГОДИНА
Разно 04.07.2019
Септемвриска испитна сесија во Академската 2018/19
Се известуваат студентите дека Септемвриската испитна сесија во Академската 2018/19 ќе се одвива во периодот од 02.09.2019 до 20.09.2019 година. Распоредите на испитите дополнително ќе биде објавен
Разно 04.07.2019
Пријавување на испити во Септемвриска испитна сесија 2018/19
Се известуваат студентите дека пријавувањето на испити за Септемвриска испитна сесија во Академската 2018/19 ќе се одвива во периодот од 19.08.2019 до 23.08.2019 година. Студентите задолжително да ги пријават и електронски во зададениот период.
Практична настава 23.06.2019
Известување за практична настава

ИЗВЕСТУВАЊЕ

                                                                          

Се известуваат сту ...

Политички систем, Локална самоуправа 18.06.2019
Термин за испит

Се известуваат студентите дека испитите по Политички систем и Локална самоуправа на Правниот факултет во Кичево ќе се одржат на 26.06.2019 (среда), со почеток во 12:00 часот.

Деловно и договорно право 12.06.2019
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Деловно и договорно право ќе се одржи на ден 24.06.2019 година (понеделник) во 11.00 часот

Казнено процесно право 11.06.2019
Комисиско полагање -Јуни 2019

Комисиското полагање за студентот со бр.на индекс 159 ќе се одржи на 17.06.2019 година, во 11 часот.

Наука за политиката 06.06.2019
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Наука за политика кој закажан за на ден 10.06.2019 (понеделник) истиот се презакажува за на ден 13.06.2019( четврток) со почеток во 10:00 часот

Уставно право 06.06.2019
Консултации кај проф.д-р Елена Тиловска - Кечеџи

Консултациите кај проф.д-р Елена Тиловска - Кечеџи ќе се одржат на ден 13.06.2019(четврток) со почеток во 10:00 часот

Разно 04.06.2019
Распоред на испити Јунска испитна сесија 2018/19
Разно 01.06.2019
Пријавување на испити за Јунска испитна сесија 2018/19

Се известуваат стидентите дека пријавувањето на испити  за Јунска испитна сесија во Академската 2018/19 ќе се одвива во периодот од 03.06.2019 до 07.06.2019 година. Исто така сите студенти кои имаат Iknow профил да ги пријават испитите електронски.

Распоредот на испити дополнително ќе биде о ...

Разно 28.05.2019
Еразмус + мобилност - официјален повик

Програма ERASMUS + Академска 2019/2020
 Врз основа на повикот за предлог-проекти за 2019 година во рамките на Програмата Еразмус+ на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност,

УКЛО објавува
ПОВИК
за мобилност во рамките на Е+ Програмата
KA 1: индивидуал ...

Разно 23.05.2019
СРЕДБА СО СТУДЕНТИ

Средба со студенти

Се известуваат студентите дека средба со членовите на Деканатската управа и наставниот кадар, во однос на можностите за продолжување на студирањето на Правниот факултет или промена на моделот на студирање (трансфер од тригодишни студии во четиригодишни студ ...

Уставно право 21.05.2019
Термин за колоквиум

Колоквиумот по предметот Уставно право се презакажува за на ден 29.05.2019 (среда) со почеток во 10:00 часот

Разно 21.05.2019
ПОВИК ЗА ЛЕТНА ШКОЛА - БИДИ БАНКАР

КРЕДО Центарот при Универзитетот „Св. Климент Oхридски“-Битола во соработка со Охридска банка – Societe Generale Group, ги мотивира сите студенти кои се во завршна година на ПРВ циклус студии или студен ...

Меѓународно приватно право 21.05.2019
Термин за колоквиум
Колоквиумот по предметот "Меѓународно приватно право" на 22.05.2019 година нема да се одржи. Истиот се презакажува за 29.05.2019 година (среда), со почеток во 10:30 часот
Јавна и државна администрација 20.05.2019
Термин за колоквиум

Се известуваат студентите дека Колоквиумот 2 по предметот Јавна и државна администрација наместо на 21.05.2019 ќе се одржи во Четврток (23.05.2019) во 10:30 часот

Судски систем 16.05.2019
Термин за колоквиум

Се известуваат студентите дека II колоквимум по предметот Судски систем ќе се одржи на ден 22.05.2019 (среда) со почеток во 14:00 часот

Разно 14.05.2019
Соопштение - CEEPUS

Соопштение - CEEPUS

Им се соопштува на студентите од прв и втор циклус, како и на наставниот кадар на Правен Факултет, дека во тек е повикот за мобилности во рамките на CEEPUS програмата, за зимскиот семестар во академската 2019/2020 година.

Во рамките на мрежата EUROPE FROM THE VISEGRAD PE ...

Политички систем, Локална самоуправа 14.05.2019
Консултации по предметите Политички систем и Локална самоуправа

Консултации по предметите Политички систем и Локална самоуправа на Правниот факултет во Кичево ќе се одржат на 29.05.2019 година (среда) со почеток во 14.00 часот.

Разно 14.05.2019
Распоред на втор колоквиум во Летен семестар во Академската 2018/19
Локална самоуправа 14.05.2019
Термин за предавање

Се известуваат студентите дека на ден 15.05.2019 (среда) ќе се одржат предавања по предметот Локална самоуправа кај проф. д-р Елена Тиловска Кечеџи со почеток во 09:00 часот

Локална самоуправа 15.04.2019
Предавања

Предавањата по предметот Локална самоуправа ќе се одржат на ден 17.04.2019 (среда ) со почеток во 09:00 часот

Англиски јазик 2 08.04.2019
Термин за предавање

Се известуваат студентите дека предавањата по предметот Англиски јазик 2 закажани за на ден 09.04.2019 (вторник) нема да се одржат

Локална самоуправа 05.04.2019
Предавања

Се известуваат студентите дена предавањата по предметот Локална самоуправа закажани за на ден 08.04.2019 (понеделник ) се одлагаат, 

Разно 05.04.2019
Летна школа European Union at the crossroads. New perspectives, current threats

Им се соопштува на студентите дека е во тек повикот за учесници на летната школа "EU at the crossroads. New perspectives, current threats" која од 8ми до 13ти јули, 2019 година, ќе се одржи вo Sinaia, Република Романија.

Заинтересираните студенти да го контактираат вон.проф.д-р Младен Караџоски, на e-mail адресата: Повеќе

Разно 01.04.2019
Универзитетски спортски турнири

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ по повод 40 години од своето основање, на 17.04.2019 година (среда) организира три универзитетски турнири и тоа во пикадо, баскет (3 на 3) и пинг-понг. Право на учество имаат сите студенти од трите циклус на студии.
Заинтересираните студенти во екипна и поединеч ...

Јавна и државна администрација 01.04.2019
Промена на термин за колоквиум

Се известуваат студентите дека колоквиумот по предметот Јавна и државна администрација наместо на 02.04.2019 год. ќе се одржи на 09.04.2019 (Вторник) во 11:00ч

Стварно право 28.03.2019
Промена на термин за колоквиум
Се известуваат студентите кои ќе полагаат прв колоквиум по предметот Стварно право дека закажаниот колоквиум на ден 02.04.2019 година се одлага и истиот ќе се одржи на ден 09.04.2019 година (вторник) во 11.00 часот Проф.д-р Александра Патоска
Разно 25.03.2019
Распоред на прв колоквиум во Летен семестар во Академската 2018/19
Локална самоуправа 25.03.2019
Предавања

Се известуваат студентите дека предавањата по предметот Локална самоуправа закажани за на ден 25.03.2019 (понеделник) нема да се одржат

Разно 20.03.2019
КОНКУРС УКЛО ТРИВИУМ Натпревар во ораторство

 

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, во пресрет на Денот на основањето на УКЛО и одбележување на 40 годишниот јубилеј, на 19 април 2019 година, по четврт пат организира натпревар во ораторство, за ст ...

Разно 19.03.2019
Промена на Вонредна априлска сесија 2018/19

Ве известуваме дека Априлската сесија на барање на студентите е одложена и истата ќе биде спроведена од 15.04 - 19.04.Распоредите дополнително ќе бидат објавени

Разно 13.03.2019
Пријавување на испити во Априлска вонредна сесија 2018/19

Се известуваат студентите на Правен факултет Кичево со дисперзирани студии во Битола и Струга ,дека Правниот факултет  овозможи дополнителна Априлска вонредна сесија за предметите од Зимски семестар. Сите студентии кои сакаат да полагаат во сесијата пријавувањето на испити ќе се реализира ...

Стварно право 11.03.2019
Термин за Есеј

Се известуваат студентите кои го слушаат предметот Стварно право дека есеј на зададените теми ќе пишуваат на ден 19.03.2019 година (вторник) после редовната настава

Дипломска работа 04.03.2019
Одбрана на дипломски труд - Марија Мицеска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : "Систем на јавни служби: Организациска поставеност, функции и развој на Полициската станица- Прилеп

Уставно право 26.02.2019
Предавања

Се известуваат студентите тека предавањата за на ден 27.02.2019 (среда) се одлагаат и истите ќе се спроведат на 06.03.2019 (среда)

Трудово право 23.02.2019
Предавања

Предавањата по предметот Трудово право ќе се одржуваат во вторник со почеток  во 12 00 часот кај проф Д-р Светлана Вељановска. Предавањата се задолжителни.

Трудово право 23.02.2019
Предавања

Предавањата по предметот Трудово право ќе се одржуваат во вторник со почеток  во 12 00 часот кај проф Д-р Светлана Вељановска. Предавањата се задолжителни.

Локална самоуправа 22.02.2019
Комисиско полагање - Март 2019

 Комисиско полагање по предметот Локална самоуправа Беглија Рахманоска 741, на ден 25.03.2019 год.со почеток  во 12:00 часот, во просториите на правен факултет на дисперзирани студии Битола

Консултации 20.02.2019
Термин за консултации по предметите Казнено право и Казнено процесно право кај вонр. проф. д-р. Никола Тунтевски

На 22.02.2019 година во 11,15 часот на Правен факултет во Кичево ќе се одржат усмени консултации по предметите Казнено право и Казнено процесно право кај вонред. проф. д-р. Никола Тунтевски

Уставно право 18.02.2019
Предавања

Предавањата по предметот Уставно право закажани за ден 20.02.2019 (среда) е одложено и истото ќе се реализира на 27.02.2019 (среда)

Разно 18.02.2019
Предавање на г-дин Francois Lafond

Им се соопштува на студентите дека на 20.02.2019 година (среда) со почеток во 11 часот во просториите на Правен факултет - Дисперзирани студии во Битола, предавање на тема: "Between Re-foundation and stagnation: the European Union in 2019" ќе одржи г-динот Francois Lafond, советник на Заменикот на претседателот на Владата, задол ...

Применета економија 15.02.2019
Промена на термин за предавања

Се информитаат студентите од втора студиска година, кои што го слушаат предметот Применета економија кај Проф.д-р Димитар Ефтимоски, дека предавањето закажано за 18.02.2019 нема да се одржи. Предавањето ќе се одржи во термин кој дополнително ќе биде објавен

.

 

Трудово право 12.02.2019
Термин за испит

Полагањето по предметот Трудово право ќе се одржи на 19.02.2019 (вторник) со почеток во 10:00 часот

Разно 08.02.2019
Запишување на летен семестар во академската 2018/19

Се известуваат студентите на Правен факултет Кичево дека запишувањето на летен семестар во Академската 2018/19 ќе се спроведува во периодот од 25.02.2019 до 01.03.2019 година.

Претходно е потребно да се изврши анкетирање на студентите во врска со изборните предмети. Студентите ...

Политички систем и право на ЕУ 07.02.2019
Термин за испит

Испитот по предметот Политички систем и право на Европска унија наместо на 13.02.2019 (среда) ќе се одржи на ден 12.02.2019 (вторник) со почеток во 10:00 часот.

 

Информатика 04.02.2019
Термин за испит

Испитот по предметот Информатика ќе се одржи на ден 05.02.2019 (вторник) со почеток во 12:30 часот

Разно 04.02.2019
Распоред на предавања во летен семетар - Академска 2018/19
Разно 31.01.2019
Консултации - Политички систем и Локална самоуправа

Консултациите со студентите по предметите Политички систем и Локална самоуправа на Правниот факултет во Кичево  ќе се одржат на 7.02.2019 год. со почеток во 14.30 часот.

Деловно и договорно право 31.01.2019
Термин за испит

Испитот по предметот Деловно и договорно право ќе се одржи на ден 11.02.2019 година (понеделник) со почеток во 11.00 часот.

Разно 22.01.2019
Задолжително пријавување на испити во IKNOW

Студентите кои ќе полагаат во Февруарска испитна сесија во Академската 2018/19 год. , Испитите ЗАДОЛЖИТЕЛНО да ги пријават и електронски преку своите профили во IKNOW системот. Доколку студентот не го пријави електронски испитот нема да го има во извештајот за полагање во сес ...

Казнено право 18.01.2019
Термин за колоквиум

Полагањата за прв поправен и втор колоквиум по предметот Казнено право во втора година на Правен факултет во Кичево, кои беа закажани на 18.01.2019 год. ќе се одржат на ден 21.01.2019 ( понеделник) со почеток во 12:00 часот.

 

Разно 11.01.2019
Распоред на испити - Јануарска испитна сесија во академската 2018/19
Информатика 11.01.2019
Термин за колоквиум

Објавен е терминот за втор колоквиум во академската 2018/19

Распоред - втор колоквиум (прва година) - Зимски семестар 2018-19
Јавни финансии 09.01.2019
Дополнителна литература

Дополнителната литература по предметот јавни финансии студентите можат да ја подигнат на ден 17.01.2019 (четврток)

Разно 08.01.2019
Повик за доставување трудови во Годишникот на Правен факултет

Се повикуваат сите заинтересирани автори своите трудови во Годишникот на Правниот факултет да ги достават најдоцна до 25ти февруари 2019 година на e-mail: yearbook.pf@uklo.edu.mk Повеќе информации во повикот ПОВИК

Разно 03.01.2019
Пријавување на испити за Февруарска испитна сесија во Академската 2018/19

Пријавувањето на испити за Февруарска испитна сесија во Академската 2018/19 ке се одвива од  21.01.2019 год. (понеделник)  до 25.01.2019 год.(петок)

Разно 31.12.2018
Систематски преглед - ЗАДОЛЖИТЕЛНО
Разно 28.12.2018
Распоред на втор колоквиум - Зимски семестар 2018/19

Објавени се распоредите на втор колоквиум . РАСПОРЕДИ

Вовед во право 24.12.2018
Предавања - Вежби

Се известуваат студентите дека есејот по предметот Вовед во право наместо во вторник ќе се одржи на ден 28.12.2018 (петок) после предавањата по предметот Англиски јазик

Наследно право 24.12.2018
Предавања - Вежби

Се известуваат студентите дека есејот по предметот Наследно право наместо во вторник ќе се одржи на ден 28.12.2018 (петок) во 09:00 ч

Разно 24.12.2018
Прелиминарен повик за Еразмус +

Ве известуваме дека УКЛО го објави повикот за изразување интерес за мобилност во рамките на Еразмус + програмата. 

 

Мобилноста за студенти може да трае еден семестар или една академска година;

Мобилноста за кадар трае пет работни денови со минимум осум работни часа.

  ...

Разно 21.12.2018
Резултати од Конкурсот за најдобар есеј

На распишаниот награден Kонкурс за најдобар есеј на Правниот факултет Кичево конкурсната комисија ја донесе следната одлукa  

Наградата за најдобар есеј се доделува на есејот со наслов : „Право и правда состојби и предизвици“ пристигнат под шифра Н88А, од  Невена  Димовска, студент ...

Разно 20.12.2018
СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ ПО ПОВОД 10 ГОДИНИ ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ

Почитувани студенти,

Ве известуваме дека за свеченото доделување на дипломите, потребно е да доставите потврда за уплатени 3.800,00 денари на сметката на факултетот, најдоцна до среда, 26.12.2018 година, кај следните одговорни лица:

Политички систем 19.12.2018
Предавања

Наставата по предметот Политички систем  што не беше одржана во понеделникот, ќе се одржи во петок, на 21.12.2018 год со почеток во 12.30 часот. Косултациите со студентите ќе се одржат ...

Политички систем 17.12.2018
Предавања

Предавањата по предметот Полтички систем кај проф. Илија Тодоровски, кои се на распоред денес, понеделник, 17.12.2018, нема да се одржат, а терминот на нивното одржување дополнително ќе биде закажан. Исто важи и за консултациите со студентите, кои денес нема да се одржат, а терминот на нивното одрж ...

Разно 13.12.2018
Промена на термин за втора колоквиумска недела - Академска 2018-19

Се известуваат студентите дека втората колоквиумска недела во зимски семестар од Академската 2018/19 се презакажува и истата ќе се спроведе во периодот од14.01.2019 до 19.01.2019 година

Семејно право 12.12.2018
Консултации

Се известуваат студентите дека консултациите по предметот Семејно право ќе се одржат на ден 13.12.2018 со почеток во 17:30 часот

Дипломска работа 05.12.2018
Одбрана на дипломска работа-Кети Штерјоска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : "Доковор за доживотна издршка" од кандидатот/ката Кети Штерјоска, констатира дека се исполнети ...

Јавни служби 04.12.2018
Предавања

Се известуваат студентите дека предавањата по предметот Јавни Служби во Петок (07.12.2018) наместо во 10:30 часот ќе започнат во 13:00 часот.

Вовед во право 26.11.2018
Предавања

Предавањата по предметот Вовед во право ќе се одржат на ден 29.11.2018 (четврток) со почеток во 12:00 часот

Дипломска работа 19.11.2018
Одбрана на Дипломски труд - Марко Божиноски
По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : Академија за судии и јавни обвинители од кандидатот/ката Марко Божиноски, констатира дека се исполнети условите за негова Јавна ...
Дипломска работа 19.11.2018
Одбрана на дипломска работа- Бранче Миловски

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : Застапување од кандидатот/ката Бранче Миловски, констатира дека  се исполнети условите за негова Јавна о ...

Основи на економија 17.11.2018
Предавања
Предавањата по предметот Основи на економија ќе се одржат во среда 21. 11. со почеток во 9.15 часот.
Криминологија 16.11.2018
Промена на термин за колоквиум

Им се соопштува на студентите, дека колоквиумот по предметот Криминологија

закажан за ден 17.11.2018 година (сабота) нема да се одржи. Дополнително ќе биде објавен термин за негово одржување.

Дипломска работа 15.11.2018
Одбрана на Дипломска работа - Јанко Тофилоски

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : Родителско правните односи во правниот систем на РМ од кандидатот/ката Јанко Тофилоски, констатира дека  ...

Јавни служби 13.11.2018
Промена на термин за колоквиум
Се известуваат студентите дека колоквиумот по предметот Јавни Служби наместо на 15.11.2018 год. се презакажува за на 23.11.2018 год. во 10:30ч."
Дипломска работа 12.11.2018
Одбрана на дипломска работа- Муарем Равманоски

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : "Заштита на правото на сопственост - запишување на правата врз недвижност"​ од кандидатот/ката Муар ...

Разно 12.11.2018
Консултации кај Доц.д-р Мирјана Ристовска

Увид во тестовите и консултации по Меѓународно приватно право и Вонпарнично и извршно право  е закажано за на ден 14.11.2018 год (среда) во 12:00 часот

Разно 12.11.2018
Консултации кај Проф. д-р Илија Тодоровски

Консултациите по Политички систем и Локална самоуправа на Правниот факултет во Кичево се закажуваат за 19.11.2018 (понеделник) со почеток во 15.00 часот.

Разно 06.11.2018
Распоред на колоквиуми - Зимски семестар 2018-19

Објавени се распоредите за прв колоквиум во Академската  2018/19 година. РАСПОРЕДИ

Разно 06.11.2018
Конкурс за избор на најдобар есеј на тема "ПРАВО И ПРАВДА: СОСТОЈБИ И ПРЕДИЗВИЦИ"

КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР ЕСЕЈ

 

Правниот факултет - Кичево при Универзитетот “Св. Климент Охридски” – Битола,по повод десетгодишниот јубилеј распишува Конкурс за најдобар есеј  на тема:

 

ПРАВО И ПРАВДА: СОСТОЈБИ И ПРЕДИЗВИЦИ

Основи на економија 01.11.2018
Предавања - Вежби

Предавањата по предметот Основи на економија  ќе се одржат на ден 07.11.2018 (Среда) со почеток во во 09:15 часот

Разно 01.11.2018
Известување од Асс. м-р Милка Тодоровска

Се известуваат студентите дека асс. М-р Милка Димитровска е на отсуство до јануари 2019 година, па сите контакти врзани за факултетски обврски и прашања да ги остваруваат директно со службите и со надлежните професори. Семинарските работи по предметите Политички систем и право на ЕУ, Политички систе ...

Трудово право 01.11.2018
комисиско полагање - Ноември

Комисиското полагање по предметот Трудово право за студентите со бр на индекс 811, 820 и 842 ,  ќе се реализира на 05.11.со почеток во 10 00 часот

Разно 24.10.2018
Повик за учество во клубот Titus Flavius Orestes и moot court натпревари за симулации на процеси пред Европскиот суд за човекови права

Ги повикуваме сите заинтересирани студенти да се пријават за учество во клубот “Titus Flavius Orestes” и на moot court натпревари за симулации на процеси пред Европскиот суд за човекови права во Стразбур. Клубот „Titus Flavius Orestes” ќе го претставува факултетот на VIIIFUTURA moot court натпревар кој ќе се одржи во тек ...

Разно 24.10.2018
Европски ден на граѓанска правда

25ти октомври е Европскиот ден на граѓанска правда. Во насока на одбележување на истиот, Основниот суд во Битола го поканува сите професори и студенти од Правниот факултет, на 25.10.2018 година (четврток) да го посетат Судот, судењата кои се јавни и да добијат информации околу неговата работа.

Разно 24.10.2018
Европски ден на граѓанска правда

25ти октомври е Европскиот ден на граѓанска правда. Во насока на одбележување на истиот, Основниот суд во Битола го поканува сите професори и студенти од Правниот факултет, на 25.10.2018 година (четврток) да го посетат Судот, судењата кои се јавни и да добијат информации околу неговата работа.

Разно 22.10.2018
Конкурс за најдобар Истражувачки труд и Есеј

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола распишува Конкурс за најдобар  

I. ИСТРАЖУВАЧКИ ТРУД

II. ЕСЕЈ

 

Критериуми и услови:

Право на учество на Конкурсот имаат студентите зап ...

Разно 19.10.2018
Впишување оценки по сите предмети - доц.д-р Мирјана Ристовска
Впишивањето на оцените по предметите кај доц. д-р Мирјана Ристовска ќе се реализира на 24.10.2018 во 10:00 часот.
Разно 18.10.2018
Промена на термин за испит кај доц. д-р Мирјана Ристовска
Испитите по предметите Вонпарчично и извршно право и Меѓународно приватно право кај доц. д-р Мирјана Ристовска ќе се одржат на 24.10.2018 год. во 09:30 часот.
Дипломска работа 17.10.2018
Одбрана на дипломска работа- Александра Петровска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Дипломскиот труд со наслов : Судска контрола над администрацијата-управен спор од кандидатот/ката Александра Петровска, констатира дек ...

Криминалистика 16.10.2018
Термин за испит
Испитот по предметот Криминалистика се закажува за 29.10.2018 година во терминот за ноемвриската казнена сесија.
Пенологија 16.10.2018
Термин за испит
Испитот по предметот Пенологија се закажува за 29.10.2018 година во терминот за ноемвриската казнена сесија.
Казнено процесно право 16.10.2018
Термин за испит

Испитот по предметот Казнено процесно право во Ноемвриска испитна сесија ќе се одржи на ден 29.10.2018 год. (понеделник) со почеток во 09:00 часот

Стечај и стечајна постапка 12.10.2018
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Стечај и стечајна постапка во Ноемвриска испитна сесија ќе се одржи на ден 30.10.2018 заедно со другите предмети што се закажани во тој ден

Разно 09.10.2018
Ноемвриска испитна сесија

Пријавувањето за казнената ноемвриска сесија ќе започне од 15.10.2018 до 19.10.2018 година, а се сијата ќе започне од 22.10.2018 до 02.11.2018

Распоред на ИСПИТИ

Разно 05.10.2018
Конечна листа на примени кандидати од четврт уписен рок на Правен факултет – Кичево
Јавни служби 05.10.2018
Термин за Предавања

Се известуваат студентите дека предавањата по предметот наместо од 09:00 часот ќе започнуваат во 10:30 часот

Разно 04.10.2018
Прелиминарна листа на примени кандидати од четврт уписен рок на Правен факултет – Кичево
Разно 03.10.2018
Отворена симулација на судски процес пред Европскиот суд за човекови права

Драги студенти, како дел од подготовките на клубот Titus Flavius Orestes, на 10.10.2018 година (среда), со КРЕДО центарот (со почеток во 12 часот) организираме отворена симулација на судски процес пред Европскиот суд за човекови права. Доколку се интересирате како изгледаат натпреварите, ве интересира областа на чо ...

Разно 01.10.2018
Дополнителен конкурс за запишување на студенти во прва година на прв циклус студии

Д О П О Л Н И Т Е Л Е Н К О Н К У Р С ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2018/2019 ГОДИНА ЗА ЧЕТВРТ УПИСЕН РОК

КОНКУРС

Разно 01.10.2018
Распоред за предавања и вежби
Разно 25.09.2018
Прелиминарна листа на примени кандидати од трет уписен рок на Правен факултет – Кичево
Меѓународно јавно право 25.09.2018
Комисиско полагање- Септември 2018

Се известуваат студентите дека комисиското полагање по предметот Меѓународно јавно право ќе се одржи на ден 26.09.2018 (среда) во 11:00 часот

Разно 24.09.2018
Електронска евалуација на наставниви и наставни програми на ПФК

Се известуваат сите студенти од втора и трета година дека при запишување на зимскиот семестар ЗАДОЛЖИТЕЛНО мора да пополнат анкетен лист  за оценување на квалитетот на студиската програма и за квалитетот на наставно-образовната дејност на наставниците/соработниците.

 

Напомена: С ...

Разно 24.09.2018
Д О П О Л Н И Т Е Л Е Н К О Н К У Р С ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2018/2019 ГОДИНА ЗА ТРЕТ УПИСЕН РОК

Д О П О Л Н И Т Е Л Е Н К О Н К У Р С ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2018/2019 ГОДИНА ЗА ТРЕТ УПИСЕН РОК

КОНКУРС

Разно 20.09.2018
Конечна листа на примени кандидати од втор уписен рок на Правен факултет – Кичево

Објавена е Конечна листа на примени кандидати од втор  уписен рок на Правен факултет – Кичево

 

Разно 18.09.2018
Прелиминарна листа на примени кандидати од втор уписен рок на Правен факултет – Кичево

Објавена е Прелиминарна листа на примени кандидати од втор  уписен рок на Правен факултет – Кичево

Повеќе

Граѓанско процесно право 17.09.2018
Комисиско полагање - Септември 2018
Комисиското полагање по предметот Граѓанско процесно право за студентот до бр. на инд.159 е закажано на ден 19.09.2018 ( среда) со почеток во 11:00 часот
Англиски јазик 11.09.2018
Промена на термин за испит
Испитот по предметите Англиски јазик I и Англиски јазик II, ќе се одржат на ден 17.09.2018 (Понеделник) со почеток во 09:00 часот
Разно 06.09.2018
Конечна листа на примени кандидати од прв уписен рок на Правен факултет – Кичево

Објавена е Конечна листа на примени кандидати од прв  уписен рок на Правен факултет – Кичево

Разно 05.09.2018
Конкурс за избор на најдобар научно истражувачки труд и есеј на тема : Влијанието и придобивките за приклучување кон евроатланските организации врз работењето на пазарите на хартии од вредност
Разно 04.09.2018
Прелиминарна листа на примени кандидати од прв уписен рок на Правен факултет – Кичево

Објавена е Прелиминарна листа на примени кандидати од прв  уписен рок на Правен факултет – Кичево

Меѓународно јавно право 24.08.2018
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Меѓународно јавно право закажан за ден 10.09.2018 година (понеделник) се презакажува за ден 17.09.2018 година (понеделник) со почеток во 11 часот. Студентите на кои им се поклопуваат испитите по Меѓународно јавно право и Меѓународно приватно право во ист ден, задолжително да ја контактира ...