Разно 02.10.2019
Запишување на зимски семестар во академската 2019/20

Се известуваат студентите на Правен факултет Кичево дека запишувањето на зимски семестар во Академската 2019/20 ќе се спроведува на   08.10.2019  и  09.10.2019 година.

Истовремено е потребно да се изврши анкетирање на студентите во врска со изборните предмети. Студентите за Анкетните листи да се ...

Економски развој 17.09.2019
Консултации кај проф. д-р Димитар Ефтимоски

Кнсултациите по предметот Економски развој кај проф.д-р Димитар Ефтимоски ќе се одржат на ден 23.09.2019 со почеток во 11:00 часот

Разно 17.09.2019
Повик за учество на ПРАВНА КЛИНИКА за академската 2019/2020 година

ПОВИК

за учество во работата на ПРАВНАТА КЛИНИКА за академската 2019/2020 година

Ви нудиме:

  • Бегство од стандардната рутина на теоретското образование
  • Стекнување на практични знаења и совладување на правничките вештини, под на ...
Магистерски труд 12.09.2019
Одбрана на магистерски труд - Марина Тололеска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно-научниот совет на Правен факултет-Кичево, Комисијата за оценка и одбрана на магистерскиот труд со наслов : Деликвентното однесување на личностите како последица од семејното насилс ...

Разно 06.09.2019
Оглас за пријавување на кандидати за членови и председател на Факултетско студентско собрание

О Г Л А С

за пријавување на кандидати за членови и претседател на Факултетското студентско собрание

Се распишува Оглас за избор на:

8 (осум) кандидати за членови на Факултетското студентско собрание и за претседател на Факултетското сту ...

Разно 05.09.2019
Повик за обука за човекови права

Со поддршка на Франкофонската универзитетска агенција (AUF), во периодот од 04.11-09.11.2019 год., во Битола, Правниот факултет ќе организира франкофонска обука на тема: Европскиот суд за човекови права: идни предизвици и тенденции

Краен рок за пријавување: 20.09.2019 година (23:59 часот).

...
Економски развој 29.08.2019
Термин за испит

Испитот по предметот Економски развој ќе се одржи 04.09.2019 наместо во 13:30 часот ќе започне во 12:30 часот

Правда и внатрешна политика на ЕУ 27.08.2019
Термин за испит

Испитот по Правда и внатрешна политика на Еу од втор циклус на Правниот факултет во Кичево ќе се одржи на 05.09.2019 со почеток во 10:00 часот.

Методологија на општествени науки 27.08.2019
Термин за испит

Испитот по Методологија на општествените науки од втор циклус на Правниот факултет во Кичево ќе се одржи на 11.09.2019 со почеток во 14.30 часот.

Разно 23.08.2019
Распоред на испити - Септемвриска испитна сесија 2018/19
Разно 13.07.2019
КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ НА ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2019/2020 ГОДИНА
Разно 07.07.2019
Пријавување на испити за Септемвриска испитна сесија во Академската 2018/19

Се известуваат студентите дека пријавувањето на испити за Септемвриска испитна сесија во Академската 2018/19 ќе се одвива во периодот од 19.08.2019 до 23.08.2019 година. Студентите задолжително да ги пријават и електронски во зададениот период

Казнено процесно право 21.06.2019
Термин за испит

Им се соопштува на студентите дека испитот по предметот Казнено процесно право закажан за 25.06.2019 година (вторник) се презакажува за 26.06.2019 година (среда) со почеток во 12 часот.  

Компаративно казнено право 21.06.2019
Термин за испит

Им се соопштува на студентите дека испитот по предметот Компаративно казнено право закажан за 25.06.2019 година (вторник) се презакажува за 26.06.2019 година (среда) со почеток во 12 часот.  

Малолетничко казнено право 21.06.2019
Термин за испит

Им се соопштува на студентите дека испитот по предметот Малолетничко казнено право закажан за 25.06.2019 година (вторник) се презакажува за 26.06.2019 година (среда) со почеток во 12 часот.

Политички систем, Локална самоуправа 18.06.2019
Термин за испит
Испитите по Политички систем и Локална самоуправа на Правниот факултет во Кичево кои беа закажани за 21.06.2019 се одложуваат за идната недела, а точниот термин на нивното изведување ќе биде накнадно закажан на веб-сајт.
Магистерски труд 11.06.2019
Одбрана на магистерски труд - Аида Фејзулаи

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно-научниот совет на Правен факултет-Кичево, Комисијата за оценка и одбрана на магистерскиот труд со наслов : „Општо за карактеристиките на облигационите договори со посебен осврт кон договорот за градба" од кан ...

Право на конкуренција 10.06.2019
Термин за испит и консултации

Се закажуваат дополнителни консултации / испит по право на конкуренција на ден 12.06.2019 (среда) со почеток во 11:00 часот

                                                                              Проф.д-р Благој Ѓорѓиевски

Магистерски труд 06.06.2019
Одбрана на магистерски труд - Љубица Николоска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно-научниот совет на Правен факултет-Кичево, Комисијата за оценка и одбрана на магистерскиот труд со наслов : Доверители во стечајна постапка" од кандидатот Љубица ...

Разно 05.06.2019
Распоред на испити - Јунска сесија 2018/19
Разно 28.05.2019
Еразмус + мобилност - официјален повик

Програма ERASMUS + Академска 2019/2020
 Врз основа на повикот за предлог-проекти за 2019 година во рамките на Програмата Еразмус+ на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност,

УКЛО објавува
ПОВИК
за мобилност во рамките на Е+ Програмата
KA 1: индивидуал ...

Разно 27.05.2019
Пријавување на испити во Јунска сесија 2018/19

Пријавување на испитите за јунска сесија ќе се реализира во периодот од 03.06 до 07.06  а сесијата ќе се одржи во периодот од 10. 06 до 28.06. 

Студентите задолжително испитите да ги пријават и електронски преку сопствениот Iknow профил

Распоредот дополнително ќе биде обја ...

Разно 21.05.2019
ПОВИК ЗА ЛЕТНА ШКОЛА - БИДИ БАНКАР

КРЕДО Центарот при Универзитетот „Св. Климент Oхридски“-Битола во соработка со Охридска банка – Societe Generale Group, ги мотивира сите студенти кои се во завршна година на ПРВ циклус студии или студ ...

Разно 14.05.2019
Соопштение - CEEPUS

Соопштение - CEEPUS

Им се соопштува на студентите од прв и втор циклус, како и на наставниот кадар на Правен Факултет, дека во тек е повикот за мобилности во рамките на CEEPUS програмата, за зимскиот семестар во академската 2019/2020 година.

Во рамките на мрежата EUROPE FROM THE VISEGRAD PE ...

Методологија на општествени науки 14.05.2019
Термин за испит

Испитот по предметот Методологија на општествените науки, II циклус, на Правниот факултет во Кичево ќе се одржи на 29.05.2019 година (среда) со почеток во 14.30 часот.

Разно 06.05.2019
Повик за учество на ОХРИДСКА ШКОЛА НА ПРИРОДНОТО ПРАВО на тема: „Предизвици на реформите во правниот, политичкиот и безбедносниот систем“

Центарот за стратегиски истражувања „Ксенте Богоев“ при МАНУ со поддршка на Амбасадата на САД во Скопје, ја организираат петтата сесија на Охридската школа на природното право, под наслов: Предизвици на реформите во правниот, политичкиот и безбедносниот систем во период 30 јуни – 7 јули 2019 г ...

Основи на менаџмент 09.04.2019
Предавања

Им се соопштува на студентите дека предавањата по предметот Основи на менаџмент наместо на ден 16.04.2019 ќе се одржат на 23.04.2019 (вторник) во 14:00 часот

Разно 05.04.2019
Летна школа European Union at the crossroads. New perspectives, current threats

Им се соопштува на студентите дека е во тек повикот за учесници на летната школа "EU at the crossroads. New perspectives, current threats" која од 8ми до 13ти јули, 2019 година, ќе се одржи вo Sinaia, Република Романија.

Заинтересираните студенти да го контактираат вон.проф.д-р Младен Караџоски, на e-mail адресата: Повеќе

Разно 02.04.2019
Распоред на испити - Априлска вонредна сесија 2018/19
Разно 01.04.2019
Универзитетски спортски турнири

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ по повод 40 години од своето основање, на 17.04.2019 година (среда) организира три универзитетски турнири и тоа во пикадо, баскет (3 на 3) и пинг-понг. Право на учество имаат сите студенти од трите циклус на студии.
Заинтересираните студенти во екипна и поединеч ...

Разно 20.03.2019
КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИЈА ТОМА ФИЛА

                                                                                     ФОНДАЦИЈА ТОМА ФИЛА

Врз основа на членовите 4 и 5 од Статутот на Фондацијата Тома Фила и врз  основа на Одлу ...

Разно 20.03.2019
КОНКУРС УКЛО ТРИВИУМ Натпревар во ораторство

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, во пресрет на Денот на основањето на УКЛО и одбележување на 40 годишниот јубилеј, на 19 април 2019 година, по четврт пат организира натпревар во ораторство, за студентите о ...

Разно 19.03.2019
Промена на Вонредна априлска сесија 2018/19

Ве известуваме дека Априлската сесија на барање на студентите е одложена и истата ќе биде спроведена од 15.04 - 19.04.Распоредите дополнително ќе бидат објавени

Магистерски труд 19.03.2019
Одбрана на Магистерски труд - Јована Аџиоска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно-научниот совет на Правен факултет-Кичево, Комисијата за оценка и одбрана на магистерскиот труд со наслов : „Брак - склучување,поништување и развод на брак со посебен осврт на последиц ...

Разно 13.03.2019
Пријавување на испити во Априлска вонредна сесија 2018/19
Се известуваат студентите на Правен факултет Кичево со дисперзирани студии во Битола и Струга ,дека Правниот факултет овозможи дополнителна Априлска вонредна сесија за предметите од Зимски семестар. Сите студентии кои сакаат да полагаат во сесијата пријавувањето на испити ќе се реализира во пери ...
Магистерски труд 12.03.2019
Одбрана на магистерски труд - Анета Попоска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно-научниот совет на Правен факултет-Кичево, Комисијата за оценка и одбрана на магистерскиот труд со наслов : Меѓународни договори за инвестирање со посебен осврт на ТИРЗ  ...

Магистерски труд 12.03.2019
Одбрана на магистерски труд - Дијана Дејаноска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно-научниот совет на Правен факултет-Кичево, Комисијата за оценка и одбрана на магистерскиот труд со наслов : Правни аспекти на катастар од кандидатот Дијана Дејанос ...

Трговско право 11.03.2019
Термин за испит

Се известуваат студентите кои го имаат пријавено предметот Трговско право во февруарски испитен рок дека испитот ќе се одржи на ден 19.03.2019 година (вторник) во 11 часот

Меѓународно трговско право 11.03.2019
Термин за испит

Се известуваат студентите кои ги имаат пријавено предметот Меѓународно трговско право во февруарски испитен рок дека испитот ќе се одржи на ден 19.03.2019 година (вторник) во 11 часот

Разно 26.02.2019
Распоред на предавања на Академски 4+1, Последипломски стручни студии 3+2 и Додипломски 3+1 - Граѓанско, Казнено, Меѓународно право - летен семестар 2018/19
Магистерски труд 25.02.2019
Одбрана на магистерски труд - Елена Ц. Цветаноска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно-научниот совет на Правен факултет-Кичево, Комисијата за оценка и одбрана на магистерскиот труд со наслов : „Обезбедување на договорите преку хипотека" од кандидатот 

Магистерски труд 25.02.2019
Одбрана на магистерски труд - Александра Младеноска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно-научниот совет на Правен факултет-Кичево, Комисијата за оценка и одбрана на магистерскиот труд со наслов : Утврдување на сопственост на движни и недвижни ствари во облигациониот ...

Разно 18.02.2019
Предавање на г-дин Francois Lafond

Им се соопштува на студентите дека на 20.02.2019 година (среда) со почеток во 11 часот во просториите на Правен факултет - Дисперзирани студии во Битола, предавање на тема: "Between Re-foundation and stagnation: the European Union in 2019" ќе одржи г-динот Francois Lafond, советник на Заменикот на претседателот на Владата, задол ...

Разно 13.02.2019
Запишување на летен семестар во академската 2018/19

Втор циклус студии-сите насоки

Запишување на летен семестар во академската 2018/19

Се известуваат студентите на Правен факултет Кичево дека запишувањето на летен семестар во Академската 2018/19 ќе се спроведува во периодот од 20.02.2019 до 22.02.2019 година.

 

Истовремено е потре ...

Вонпарнично и извршно право 05.02.2019
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Вонпарнично и извршно право ќе се одржи на 28.02 во 10:00 часот.

Право на осигурување 02.02.2019
Промена на термин за испит
Се известуваат студентите од II циклус студии дека испитот по предметот Право на осигурување се презакажува за на 05.03.2019 (Вторник) во 12ч.
Право на осигурување 01.02.2019
промена на термин за испит

Се известуваат студентите на II циклус дека испитот по предметот Право на осигурување ќе се одржи на 26.02.2019 (Вторник) во 12ч.".

Разно 01.02.2019
Распоред на испити

Објавени се распоредите за испити. РАСПОРЕД

Методологија на општествени науки 31.01.2019
Консултации

Консултациите со студентите по предметот Методологија на општествените науки на II циклус на Правниоит факултет во Кичево ќе се одржат на 7.02.2019 год. со почеток во 14.00 часот

Разно 22.01.2019
Задолжително пријавување на испити во IKNOW

Студентите кои ќе полагаат во Февруарска испитна сесија во Академската 2018/19 год. , Испитите ЗАДОЛЖИТЕЛНО да ги пријават и електронски преку своите профили во IKNOW системот. Доколку студентот не го пријави електронски испитот нема да го има во извештајот за пола ...

Методологија на општествени науки 22.01.2019
Предавања

Предавањата по предметот Методологија на опшествени науки кај Проф.д-р Димитар Ефтимоски, ќе се извршат на ден 28.01.2019 (понеделник) во 13:15 часот

Магистерски труд 21.01.2019
Одбрана на Магистерски труд - Славе Блажески

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов : "ПРОФЕСИОНАЛНА ЕТИКА НА АДВОКАТИТЕ" од кандидатот/ката Слав ...

Методологија на општествени науки 11.01.2019
Предавања

Наставата по предметот Методологија на Правниот факултет во Кичево денеска, 11.01.2019,  нема да се одржи, а нејзиното одржување во друг термин накнадно ќе биде објавено.

 

Разно 08.01.2019
Повик за доставување трудови во Годишникот на Правен факултет

Се повикуваат сите заинтересирани автори своите трудови во Годишникот на Правниот факултет да ги достават најдоцна до 25ти февруари 2019 година на e-mail: yearbook.pf@uklo.edu.mk Повеќе информации во повикот ПОВИК

Разно 06.01.2019
Пријавување на испити за Февруарска испитна сесија - Академска 2018/19
Пријавувањето на испити за втор циклус студии за февруарска испитна сесија во Академската 2018/19 ќе се одвива од 21.01.2019 год. (понеделник) до 23.01.2019 год.(среда) . Термините за полагањето на испитите ќе бидат објавени дополнително а истите ќе се реализираат во периодот од 11 февруари до 01 март 2019.
Криминалистика 05.01.2019
Предавања

Се известуваат студентите дека предавањата по Криминалистика, закажани за 10.01 и 11.01.2019 година нема да се одржат. Студентите да ја контактираат доц.д-р Ангелина Станојоска на e-mail: angelina.stanojoska@uklo.edu.mk

Методологија на општествени науки 04.01.2019
Предавања
Се известуваат студентите на втор циклус на Правниот факултет Кичево кои во јануари 2019 ќе ја следат наставата по предметот Методологија на општествените истражувања кај проф. Илија Тодоровски дека присуството на наставата е задолжително.
Право на конкуренција 25.12.2018
Предавања
Се известуваат студентите дека предавањата по предметот Право на конкуренција кај Проф.д-р Благој Ѓорѓиовски ќе се одржат на ден 27.12.208(четврток) со почеток во 09:00 часот
Методологија на општествени науки 25.12.2018
Консултации

Се известуваат студентите на втор циклус (сите насоки) дека на ден 27.12.2018 во 10:30 часот ќе се одржат консултации по предметот Методологија на опшествени науки кај Проф.д-р Димитар Ефтимоски

Деловно право 24.12.2018
Предавања
Предавања и консултации по предметите Банкарско право и Деловно право кај вонр. проф. д-р Елизабета Тошева ќе се одржат во четврток 27.12 со почеток во 12 часот.
Банкарско право 24.12.2018
Предавања
Предавања и консултации по предметот Банкарско право кај вонр. проф. д-р Елизабета Тошева ќе се одржат во четврток 27.12 со почеток во 12 часот.
Разно 24.12.2018
Прелиминарен повик за Еразмус+

Ве известуваме дека УКЛО го објави повикот за изразување интерес за мобилност во рамките на Еразмус + програмата. 

 

Мобилноста за студенти може да трае еден семестар или една академска година;

Мобилноста за кадар трае пет работни денови со минимум осум работни часа.

  ...

Разно 20.12.2018
СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ ПО ПОВОД 10 ГОДИНИ ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ - КИЧЕВО

Почитувани студенти,

На ден 27.12.2018 година во 11 часот, во просториите на Правен факултет- Кичево, Ве покануваме да присуствувате на свеченоста по повод нашиот јубилеј - 10 години од основањето на ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ- КИЧЕВО. По овој повод Ве известуваме дека ќе се од ...

Прекршочно право и прекршочна постапка 17.12.2018
Предавања

Предавањата по предметот Прекршочно право и постапка ќе се одржат на 19.12.2018 во 11:00 часот.

Вонпарнично и извршно право 17.12.2018
Предавања

Предавањата по предметот Вонпарнично и извршно право ќе се одржат на 19.12.2018 во 09:00 часот.

 

Право на конкуренција 13.12.2018
Предавања

Предавањата по предметот Право на конкуренција кај Проф.д-р Саша Дукоски кои се закажани за на ден 17.12.2018 (понеделник), наместо во 13:00 часот ќе започнат во 09:00 часот

 

Адвокатско и нотарско право 12.12.2018
Предавања

Предавањата по предметот Адвокатско и нотарско право кај проф.д-р Арсе Петрески  ќе се одржат на ден 13.12.2018 со почеток во 17:30 часот

Прекршочно право и прекршочна постапка 10.12.2018
Предавања

Предавањата по предметот Прекршочно право и постапка ќе се одржат на 12.12.2018 во 11:00 часот.

Вонпарнично и извршно право 10.12.2018
Предавања

Предавањата по предметот Вонпарнично и извршно право ќе се одржат на 12.12.2018 во 09:00 часот.

Разно 19.11.2018
Распоред на предавања во Зимски семестар 2018/19

Почитувани идни студенти, Ве известуваме дека се објавени распоредите за Зимски семестар во академската 2018/19 година. РАСПОРЕДИ

Разно 08.11.2018
Четврт уписен рок за втор циклус студии

Правен факултет - Кичево ќе врши уписи на втор циклус студии во четврт уписен рок на следниве насоки:

УНИВЕРЗИТЕТСКИ СТУДИИ 

Разно 24.10.2018
Повик за учество во клубот Titus Flavius Orestes и moot court натпревари за симулации на процеси пред Европскиот суд за човекови права

Ги повикуваме сите заинтересирани студенти да се пријават за учество во клубот “Titus Flavius Orestes” и на moot court натпревари за симулации на процеси пред Европскиот суд за човекови права во Стразбур. Клубот „Titus Flavius Orestes” ќе го претставува факултетот на VIIIFUTURA moot court натпревар кој ќе се одржи во тек ...

Магистерски труд 22.10.2018
Одбрана на магистерски труд - Анета Грујоска Китаноска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов :"Промена на сопственоста на недвижности по пат на екпропријација-со посебен ос ...

Разно 12.10.2018
РАСПОРЕД НА ИСПИТИ ЗА НОЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА
Разно 12.10.2018
Пријавување на испити и термин за полагање

Се известуваат студентите на Втор циклус студии на Правниот Факултет Кичево (дисперзирани студии Битола) дека пријавување на испити во ноемвриската сесија ќе се одвива од 15.10.2018 до 19.10.2018 годинаПолагањата ќе бидат организирани во периодот од 22.10.2018 до 02 11.2018 година

Разно 03.10.2018
Отворена симулација на судски процес пред Европскиот суд за човекови права

Драги студенти, како дел од подготовките на клубот Titus Flavius Orestes, на 10.10.2018 година (среда), со КРЕДО центарот (со почеток во 12 часот) организираме отворена симулација на судски процес пред Европскиот суд за човекови права. Доколку се интересирате како изгледаат натпреварите, ве интересира областа на чо ...

Магистерски труд 01.10.2018
Одбрана на магистерски труд - Ангела Јордеска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов :"Жените и криминалот- појава и м ...

Магистерски труд 01.10.2018
Одбрана на магистерски труд - Стефан Гулицоски

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов :"Надлежностите на нотарот во делот на граѓанската постапкаод кан ...

Магистерски труд 01.10.2018
Одбрана на магистерски труд - Никола Велески

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов :"ОВЛАСТУВАЊАТА НА НОТАРИТЕ СО ПОСЕБЕН ОСВРТ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА" 

Магистерски труд 25.09.2018
Одбрана на магистерски труд - Илија Деспотовски

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов :"Компаративна анализа на процесурите за скучување и развод на брак во граѓанс ...

Разно 24.09.2018
Информативна средба
Се известуваат студентите дека информативна средба со деканот и декантската управа во однос на вториот циклус ќе се одржи на 01.10.2018 (понеделник) со почеток во 11 часот.
Основи на менаџмент 04.09.2018
Промена на термин за испит

Се известуваат студентите дека полагањето по предметот Основи на менаџмент наместо на 07.09.2018 се презакажува за на 13.09.2018 во 11:00ч.

Магистерски труд 31.08.2018
Одбрана на магистерски труд - Љупчо Гиноски

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов :Правна регулација на производството на електрична енергија во услови на зголемен ...

Компаративно граѓанско право 30.08.2018
Промена на термин за испит

Се известуваат студентите дека испитот по предметот Компаративно граѓанско право се презакажува за 13.09.2018 година  (четврток) во 11 часот

Облигационо право – полноважност на договори и надомест на штета 30.08.2018
Промена на термин за испит

Се известуваат студентите дека испитот по предметот Облигационо право – полноважност на договори и надомест на штета се презакажува за 13.09.2018 година  (четврток) во 11 часот

Магистерски труд 24.08.2018
Одбрана на магистерски труд -Клеопатра Ангелоска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов : Правниот третман на сметководствените измами во законодавството на  Република ...

Разно 28.06.2018
Запишување на зимски семестар во академската 2018/19

Запишување на зимски семестар за академската 2018/19 ќе се спроиведи на 26.09 , 27.09 и 28.09.2018, и во исто време ќе се пополнуваат и анкетни листови за изборни предмети за втор циклус

Разно 28.06.2018
Пријавување на испити во Септемвриска испитна сесија

Пријавувањето на испити за септемвриска испитна сесија ќе се спроведе од 20.08.2018 до 24.08.2018  год, а септемврискиот испитен рок ќе започне од 03.09 - 17.09.2018 година

Разно 26.06.2018
Информации за стипендии за македонски државјани
Министерството за надворешни работи, преку Министерството за образование и наука, објавува информација за можноста за стипендии за македонски државјани за академската 2018/2019 година, за магистерски и докторски студии за меѓународна јавна администрација. Рокот за пријавување е до 17 јули 2018 година, на ...
Магистерски труд 20.06.2018
Одбрана на магистерски труд - Магистерски труд

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов : Постапка за запишување на стварните права врз недвижни ствари во катастарот на недвижности и нивна заштита од канд ...

Право на осигурување 07.06.2018
Тремин за Испит - Јуни 2018

Се изветуваат студентите дека полагањето по предметот Право на осигурување ќе се одржи на 21.06.2018 (четврток) со почеток во 11:00

Основи на менаџмент 04.06.2018
Промена на термин за испит

Се известуваат студентите дека терминот за полагање на делот на испитот по предметот Основи на менаџмент кај проф. д-р Бранко Димески се закажува на 13.06.2018 во 12ч

Прекршочно право и прекршочна постапка 01.06.2018
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Прекршочно право и прекршочна постапка ќе се одржи на ден 18.06.2018 година во 12:00 часот

Вонпарнично и извршно право 01.06.2018
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Вонпарнично и извршно право ќе се одржи на ден 18.06.2018 година во 12:00 часот

Арбитражно право 01.06.2018
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Арбитражно право ќе се одржи на ден 18.06.2018 година во 12:00 часот

Монетарно, кредитно и девизно право 29.05.2018
Промена на термин за испит

Се известуваат студентите дека  испитот закажан за 31.05.2018 истиот се презакажува за на ден 07.06.2018 (четврток) со почеток во 12:00 часот

Разно 28.05.2018
Повик за мобилност во рамките на CEEPUS програмата

Им се соопштува на студентите од прв и втор циклус, како и на наставниот кадар на Правен Факултет, дека во тек е повикот за мобилности во рамките на CEEPUS програмата, за зимскиот семестар во академската 2018/2019 годинаИм се соопштува на студентите од прв и втор циклус, како и на наставниот кадар на Правен ...

Право на интелектуална сопственост 28.05.2018
Термин за испит

Полагањето по предметот Право на интелектуална сопственост за студентите со бр  на индекс 2/17-II и 1/2017-II ќе се одржи на 12.06.со почеток во 10 часот

Арбитражно право 27.05.2018
Промена на термин за испит

Испитот по предметот Арбитражно право, закажан на 28.05.2018 година се одлага. Терминот за негово одржување ќе биде дополнително определен.

Основи на менаџмент 23.05.2018
Термин за испит

Се известуваат студентите на втор циклус дека испитот по предметот Основи на менаџмент се закажува на 05.06.2018 (Вторник) во 11ч.

Основи на менаџмент 11.05.2018
Предавања

Предавањата по Основи не менаџмент кај доц. д-р. Елизабета Тошева ќе се одржат во вторник 15.05.2018 со почеток во 10 часот.

Разно 09.05.2018
РАСПОРЕД НА ИСПИТИ ЗА ЈУНСКИ ИСПИТЕН РОК

Објавен е распоредот на испити за ЈУНСКИ ИСПИТЕН РОК

Разно 07.05.2018
Пријавување на Испит

Се известуваат студентите на II циклус студии дека пријавувањето на испити во јунска испитна сесија ќе се реализира на 15.05 и 16.05.2018 година

Разно 07.05.2018
Трибина со наслов\"Младите и нивната улога во општеството \"

Се известуваат сите студенти на Правен факултет Кичево дека на ден 09.05.2018 (среда) со почеток во 12:00 часот ќе се одржи трибина на тема "Младите и нивната улога во опшеството" .   

                                                  ...

Магистерски труд 04.05.2018
Одбрана на магистерски труд - Славица Шошолоска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов : "Права и должности на родители кон деца во Република Македонија и споредбеното п ...

Разно 03.05.2018
ПОВИК за Програмата ERASMUS+ во академската 2018/2019 година

Објавен е официјалниот Повик за Програмата ERASMUS + за мобилности на кадар

и студенти во академската 2018/2019 година. Повеќе информации кај Еразмус + координаторот доц. д-р Ангелина Станојоска и на следниот линк:

ERAZMUS + CALL 

Монетарно, кредитно и девизно право 02.05.2018
Предавања

Закажани се дополнителни предавања и консултации кај Проф.д-р Благој Ѓоргиевски на ден 07.05.2018 (понеделник) со почеток во 11:00 часот

Разно 30.04.2018
Конкурс за избор на најдобар есеј на тема "МОЈАТА ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА"
Право на интелектуална сопственост 27.04.2018
Предавања
Предавањата кај Проф.д-р Арсе Петрески ќе се одржат 28.04.2018 (сабота) во 11:00 часот
Магистерски труд 27.04.2018
Одбрана на магистерски труд - Палве А. Лазороски

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов : "Сообраќајните прекршоци во Охридската област"Повеќе

Основи на менаџмент 23.04.2018
Предавања

Предавањата по предметот Основи на менаџмент кај проф. д-р Бранко Димески наместо на 10.05.2018 ќе почнат на 30.04.2018 (Понеделник) во 15:30ч.

Разно 20.04.2018
Распоред на испити за априлски испитен рок
Монетарно, кредитно и девизно право 19.04.2018
Предавања

Предавањата по предметот Монетарно, кредитно и девизно право кај Проф.д-р Благој Ѓорѓиовски ќе се одржат на ден 24.04.2018 год.(вторник) со почеток во 11:00 часот.

Студентите по предметот Монетарно кредитно и Девизно право литературата можат да ја најдат кај референтот Дејан Петковски&nbs ...

Монетарно, кредитно и девизно право 17.04.2018
Предавања
Предавањата по предметот монетарно кредитно и девизно право ќе се одржат на ден 18.04.2018 (среда) со почеток од 15:00 часот
Политички партии и интересни групи 17.04.2018
Предавања

Предавањето по предметот Политички партии и интересни групи кои се закажани за ден 19.04.2018 се одлагаат, и  истите се презакажуваат за на ден 25.04.2018 год (среда) со почеток во 12:00 часот.

Политичка социологија 16.04.2018
Термин за испит

Се известуваат студентите кои го избрале предметот Политичка социологија кај професорите Проф.д-р Арсе Петрески и Проф.д-р Александар Јованоски дека согласно претходниот взаемен договор за предвремено полагање на испитот, испитот ќе се одржи на ден 25.04.2018 год (среда) со почеток во 15:00 часот.

Право на интелектуална сопственост 16.04.2018
Предавања

Се известуваат студентите на 2 циклус дека предавањето по предметот Право на интелектуална сопственост кај проф  Вељановска се закажува за понеделник 23.04.2018 со почеток во 10 часот 

Монетарно, кредитно и девизно право 12.04.2018
Предавања
Предавањата по предметот монетарно кредитно и девизно право ќе се одржат на ден 13 април со почеток од 14 часот
Стечај и стечајна постапка 28.03.2018
Предавања
Се известуваат студентите на втор циклус дека предавањата по предметот Стечај и стечајна постапка наместо на 29 и 30 март ќе се одржат на 31 март (сабота) со почеток во 9 часот
Разно 23.03.2018
Вонредна Априлска сесија
СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТУДЕНТИТЕ ОД ВТОР ЦИКЛУС НА ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ КИЧЕВО, ДЕКА ПРИЈАВУВАЊЕТО ИСПИТИ ЗА АПРИЛСКАТА(ВОНРЕДНА) ИСПИТНА СЕСИЈА ЌЕ СЕ ВРШИ ОД 16.04.-18.04.2018 ГОДИНА.ИСПИТНАТА СЕСИЈА ЌЕ СЕ СПРОВЕДЕ ВО ПЕРИОДОТ ОД 20.04.-30.04.2018 ГОДИНА.
Разно 23.03.2018
Конкурс за доделување стипендија Тома Фила

Врз основа на членовите 4 и 5 од Статутот на Фондацијата Тома Фила и врз основа на Одлуката на Одборот на Фондацијата бр.02-7/1 од 21.03.2018 година, Фондацијата Тома Фила објавува конкурс за доделување стипендија Тома Фила - Конкурс 
 

Разно 19.03.2018
ТРИВИУМ КОНКУРС - Натпревар во ораторство

КОНКУРС

УКЛО ТРИВИУМ Натпревар во ораторство

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, во пресрет на Денот на основањето на УКЛО, на 24 април 2018 година, по трет пат организира натпревар во ораторство, за студентите од сите единици на Универзитетот на тема: &nb ...

Граѓанско процесно право 13.03.2018
Термин за испит

Се известуваат студентите на втор циклус дека испитот по предметот Граѓанско процесно право ќе се одржи на ден 20.03.2018 год (Вторник) со почеток во 12:00 часот.

Банкарско право 12.03.2018
Дополнителен термин за Испит

Се известуваат студентите на Втор циклус студии дека ќе има дополнителен  термин за испит по предметот Банкарско право и истиот е закажан за на ден 20.03.2018 (Вторник ) со почеток во 11:00 часот

Прекршочно право и прекршочна постапка 28.02.2018
Дополнителен термин за Испит

Дополнителниот термин за полагање на испитите по предметите Вонпарнично и извршно право и Прекршочно право и постапка ќе биде на 15.03.2018 година во 14:00 часот.

Вонпарнично и извршно право 28.02.2018
Дополнителен термин за Испит

Дополнителниот термин за полагање на испитите по предметите Вонпарнично и извршно право и Прекршочно право и постапка ќе биде на 15.03.2018 година во 14:00 часот.

Прекршочно право и прекршочна постапка 28.02.2018
Предавања

Предавањата по предметот Прекршочно право и постапка, закажани на ден 03.03.2018 година се одлагаат. Истите ќе се одржат на 15.03.2018 од 10:00 часот. 

Разно 22.02.2018
Распоред на предавања

Им се соопштува на студентите дека е објавен распоредот на предавања.

Магистерски труд 20.02.2018
Одбрана на Магистерски труд - Елена Чавковска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов : "Бракот на малолетни лица-социоекономски и правен аспект", од кандидато ...

Магистерски труд 20.02.2018
Одбрана на Магистерски труд - Ана Даскаловска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов : "Улогата на адвокатурата во давање помош на лица жртви на трговија со луѓе"

Криминалистика 19.02.2018
Промена на термин за испит

Им се соопштува на студентите дека испитот по Криминалистика кој е закажан за 21.02.2018 година (среда), се презакажува за 02.03.2018 (петок) со почеток во 11:30 часот.

 

Виктимологија 19.02.2018
Промена на термин за испит

Им се соопштува на студентите дека испитот по Виктимологија кој е закажан за 21.02.2018 година (среда), се презакажува за 02.03.2018 (петок) со почеток во 11:30 часот.

Магистерски труд 16.02.2018
Одбрана на Магистерски труд- Славица Трпеска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов : "Криминалистичко и финансиско истражување на перењето пари во Република Македон ...

Граѓанско процесно право 16.02.2018
Промена на термин за испит

Се известуваат студентите дека испитот по предметот Граѓанско процесно право закажан на 23.02.2018 (петок) се одлага. Терминот на негово одржување дополнително ќе биде определен

Магистерски труд 10.02.2018
Одбрана на Магистерски труд - Адемоглу Љуме

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов : Организационите и функционалните аспекти на Државното правобранителство во Републи ...

Виктимологија 07.02.2018
Менторска средба – Виктимологија

Им се соопштува на студентите на програмата Казнено право (4+1) кои го избрале предметот Виктимологија, дека консултациите со доц.д-р Ангелина Станојоска околу испитот и материјалот ќе се одржат на 09.02.2018 година (петок) со почеток во 11 часот.

Разно 05.02.2018
Заверка на семестар и избор на предмети

Се известуваат студентите на Втор циклус студии дека заверката на вториот семестар и изборот на предмети треба да го направат во терминот од 21 до 23 февруари.

Разно 01.02.2018
Распоред на Испит

Се известуваат студентите на втор циклус студии дека распоредите за испити се објавени ИСПИТ

Корпоративно право 23.01.2018
Менторска средба – Корпоративно право

Менторска средба со Проф.д-р Александра Патоска по предметот Корпоративно право се закажува за ден 29.01.2018 година (понеделник) во 11.00 часот

                                                       Проф.д-р Александра Патоска

 

Меѓународно трговско право 23.01.2018
Менторска средба – Меѓународно трговско право

Менторска средба со Проф.д-р Александра Патоска по предметот Меѓународно трговско право се закажува за ден 29.01.2018 година (понеделник) во 11.00 часот

                                                                  Проф.д-р Александра Па ...

Облигационо право 23.01.2018
Менторска средба – полноважност на договори и надомест на штета

Менторска средба со Проф.д-р Александра Патоска по предметот Облигационо право – полноважност на договори и надомест за штета се закажува за ден 29.01.2018 година (понеделник) во 10.00 часот

                                                        & ...

Методологија на општествени науки 18.01.2018
Предавања

Се известуваат студентите кои го слушаат предметот Методологија на опшествени науки дека предавањата на истиот се задолжителни

 

                                                                      &nbs ...

Банкарско право 16.01.2018
Консултации

Консултации по предметот Банкарско право кај Доц. д-р Елизабета Тошева ќе се одржат на 17.01. 2018 г. со почеток во 11 часот.

 

Земјишно книжно право 27.12.2017
Предавања

Се известуваат студентите на Правен факултет - Кичево втор циклус студии, предавањата по предметот Земјишно книжно право ќе се одржат во  29.12.2017 (петок) со почеток во  13:00 часот

Организиран криминал 27.12.2017
Термин за предавања

Им се соопштува на студентите дека предавањата по Организиран криминал кај доц.д-р Ангелина Станојоска (петок) ќе се одржат на 29.12.2017 година во 12:30 часот.

Компаративно казнено право 27.12.2017
Термин за предавања

Им се соопштува на студентите дека предавањата по Компаративно казнено право кај доц.д-р Ангелина Станојоска ќе се одржат на 29.12.2017 година (петок) во 11 часот.

Магистерски труд 25.12.2017
Одбрана на магистерски труд - Надица Речкоска

По спроведената постапка и донесената Одлука на Наставно – научниот совет на Правниот факултет во Кичево , Комисијата за оценка и одбрана на Магистерскиот труд со наслов : Јавното обвинителство на Република Македонија-состојби и перспективи