На 17.03.2023 година (петок) во просториите на Правниот факултет во Битола, гостин во рамките на IUS FORUM гостин беше проф. д-р Мишо Докмановиќ. Воедно, на настанот беше потпишан Меморандум за соработка меѓу Институт за стратешки истражувања и едукација – ИСИЕ и Правниот факултет од страна на професорот Докмановиќ и деканката, проф. д-р Светлана Вељановска, како дел од проектот “Универзитет без корупција”.