На 03.06.2024 година (понеделник) во соработка со Europe House Bitola беше организирана симулација на европски парламентарни избори. Студентите Христина Гарабиљевиќ, Викторија Павловска и Дарко Трпковски како претставници на трите најголеми европски партии ја презентираа својата изборна програма, а потоа учествуваа во панел дискусија.
Потоа беше организирано гласањето, по што беше прогласен победникот.
Настанот го модерираше студентката Ангела Димовска, а студентите работеа со проф. д-р Младен Караџоски.