На 26.03.2024 година во рамките на IUS FORUM предавање одржа проф. д-р Дејвид Шулц од Универзитетот во Минесота. Професорот Шулц зборуваше за претстојните избори во САД, претходните искуства, како и феноменот на swing сојузни држави кој е еден од клучните фактори при освојувањето електорати и извојувањето победа.