Во рамките на IUS FORUM: Теорија и пракса, денес на Правниот факултет се одржа првото предавање од страна на резидентниот правен советник во Амбасадата на САД во РСМ, г-динот Кол Радович. Предавањето беше на тема “Drug and Narcotic Trafficking” во кое гостинот го сподели своето знаење и богато практично искуство како јавен обвинител од САД. По предавањето, нашите студенти имаа можност да постават прашања