На 25.05.2023 година со посредство на Амбасадата на САД во РСМ и Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола на Правниот факултет во IUS FORUM гостин ни беше г-дин Џејсон Стајнхауер, кој зборуваше за “Дезинформациите и дигиталната писменост”, како и за неговата книга “History Disrupted”.