Menu Close

Онлајн отворен ден

Почитувани срдношколци (матуранти) Ве покануваме да учествувате на онлајн отворениот ден на Правниот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола кој оваа година е на тема: „Предизвиците на професијата правник“.

Настанот ќе се одржи на 05.05.2021 (среда) во 18.00 часот.

За вклучување на настанот Ве молиме користете го следниот линк: https://meet.google.com/yuh-zgus-cuo

Повеќе информации за агендата може да најдете на флаерот во прилог.

Трета меѓународна научна конференција „Кон подобра иднина: Човекови права, организиран криминал и дигитално општество“

На 3.10.2020 година (четврток) со почеток во 10 часот беше отворена третата по ред меѓународна научна конференција „Кон подобра иднина: Човекови права, организиран криминал и дигитално општество“

Повеќе

Прв академски час во академската 2020/2021 година – Правен факултет Кичево

Проф д-р Светлана Вељановска го одржа првиот академски час во новата академска 2020 /2021 година на Правниот факултет Кичево. Таа им посака искрено добредојде и им ги додели индексите и договорите за студирање на новите...

Повеќе

Реновирани просториите во факултетската зграда во Битола

На 01.10.2020 година, пред првиот академски час, на Правниот факултет (дисперзирани студии во Битола), ректорот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола, заедно со претставници од Ректоратот, како и деканот на Правниот факултет

Повеќе

Прв академски час во академската 2020/2021 година – Дисперзирани студии Битола

Првиот академски час на Правниот факултет (дисперзирани студии – Битола) се одржа на паркинг просторот пред факултетот, каде пригодно обраќање имаше деканот, вон. проф. д-р Горан Илиќ кој на присутните студенти и наставен и

Повеќе

За студентите:

I циклус - Додипломски студии

II циклус

III циклус

Повик за пишување ЕСЕЈ на  тема “The future of the Western Balkans”
повеќе информации можете да добиете на следниот линк: https://pfk.uklo.edu.mk/web/the-future-of-the-western-balkans/