Menu Close

Борба против родово заснованото насилство

На 03.12.2019 (вторник) во организација на НУ Универзитетската библиотека “Св. Климент Охридски” – Битола, Правниот факултет при УКЛО – Битола и Општина Битола се одржа настан во рамките на 16 дена активизам за борба против родово заснованото насилство. Говорнички од Правниот факултет беа доц. д-р Ангелина Станојоска и асс. м-р Ивона Шушак.