Menu Close

Гостување на Министерот за образование и наука на Р.Бугарија- Господин Красимир Влчев

Министерот за образование и наука на Р.Бугарија- Господин Красимир Влчев, имаше свое гостување на Правниот факултет во Битола, во рамките на настанот организиран од Општина Битола: ОБРАЗОВАНИЕТО И ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА ЕВРОПСКИОТ ПАТ НА МАКЕДОНИЈА.

Тој заедно со своите соработници од Министерството, како и од дирекцијата за високо образование и наука на Р.Бугарија на пристутните им пренесоа дел од своите искуства и практики. Свое обраќање имаа и Деканот на Правниот факултет Проф.д-р Горан Илиќ и Продеканката Проф.д-р Елена Тиловска Кечеџи.