Menu Close

Предавање на тема „Безбедно на интернет“

На 03.04.2019 година (среда) на Правниот факултет во Кичево се одржа предавање на тема „Безбедно на интернет“.
Предавањето пред учениците од Центарот за средно образование го одржаа Вонреден проф. д-р Светлана Вељановска и асс. м-р Пакиза Туфекџи.
Средношколците беа информирани за предизвиците кои ги нуди интернетот, опасностите и начините на заштита од нив.

Исто така, пред матурантите беше презентирана наставната програма за наредната академска година на Правниот факултет и опциите што им се нудат на идните студенти, доколку станат дел од правната фела.