Menu Close

Одбележан светскиoт ден на науката со свечена седница на Kомисијата за наука и меѓународна соработка

УКЛО го одбележа Светскиoт ден на науката со свечена седница на Kомисијата за наука и меѓународна соработка. Оваа година светскиот научен ден за мир и развој се одвиваше под мотото „Отворена наука, за сите“(“Open Science, leaving no one behind”). Своите научни постигнувања ги претстави и доц. д-р Ангелина Станојоска, добитник на високото признание доделено на XIX Светски Конгрес за криминологија (INTERCRIM 2019) што се одржа во Доха.